ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με προβλήματα η διαδικασία χορήγησης του επιδοματος θέρμανσης

10:11 - 09 Νοε 2012 | Ατομικά Συμφέροντα
Πολλοί από τους δικαιούχους δεν υπέβαλλαν φορολογική δηλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται με τα διαμερίσματα που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση.

Σε αγώνα δρόμου για την επίλυση προβλημάτων στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης έχει επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει αφορά όσους πολίτες, δεν είχαν πέρυσι την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων, με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να δυσκολεύεται να εντοπίσει τα πραγματικά τους στοιχεία δεδομένου ότι δεν είναι καταχωρημένοι στο Taxis.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται με βάση τα χιλιοστά του διαμερίσματος και κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ένοικος να μπορεί να το εισπράττει το επίδομα θερμανσης ακόμα και αν δεν το δικαιούται, στη περίπτωση που δεν εχει καταναλώσει την ποσότητα που αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.