ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι θα γίνει η ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ

10:53 - 08 Μαρ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Μέχρι τις 2 Απριλίου, με εγκύκλιό του το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας καλεί τις επιχειρήσεις, να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους προς το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, παρέχοντας τους ευνοϊκούς όρους.

Ειδικότερα με τις διατάξεις των άρθρων 28 και 72 του νόμου 35186 παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ να εξοφλήσουν η να ρυθμίσουν το χρέος τους, που δημιουργήθηκε μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2006, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση ως ακολούθως:

 - Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης παρέχεται 80% έκπτωση επί των προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων που κεφαλαιοποιήθηκαν μέχρι το μήνα δημοσίευσης του νόμου (126).

- Σε περίπτωση τμηματικής καταβολής παρέχεται 50% έκπτωση επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών και προσαυξήσεων και μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της προκαταβολής, καθορίζεται σε 3% επί της συνολικής οφειλής.

- Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ. - Οι ανωτέρω μειώσεις ισχύουν για μόνο μία ρύθμιση και σε περίπτωση απώλειας αυτής, αναβιώνουν τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

- Μέχρι τις 2/4/07 οι εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία προς έλεγχο για να τους χορηγηθεί το Υπηρεσιακό Σημείωμα.

 -Σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα απαιτείται και από τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μόνο τον μήνα Ιανουάριο 19.667 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Γι΄ αυτό προτρέπονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν, να σπεύσουν εγκαίρως αποφεύγοντας πιθανό συνωστισμό των τελευταίων ημερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.