ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέρετε από ποιον αγοράζετε ακίνητο ;

10:22 - 04 Μαϊ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων από πωλητές, οι οποίοι είναι οφειλέτες του Δημοσίου βάζει το υπουργείο Οικονομικών, καλώντας τις τράπεζες να παρακρατούν το ... μερίδιο της εφορίας στις περιπτώσεις που η αγοραπωλησία γίνεται με τη λήψη στεγαστικού δανείου. Στο ίδιο πνεύμα εντάσσεται παράλληλα η δυνατότητα του προϊσταμένου της ΔΟΥ να αρνηθεί τη χορήγηση ενημερότητας ακόμη και σε οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών ή δεν έχουν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος αλλά και η άρση της «ευχέρειας» χρησιμοποίησης του εκκαθαριστικού ως αποδεικτικού ενημερότητας από τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα «καινοτόμα» αυτά μέτρα προβλέπονται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Α. Μπέζα που στόχο έχει τον περιορισμό της φοροδιαφυγής που συντελείται από επιτηδευματίες που εντάσσονται προσωρινά σε ρυθμίσεις χρεών προκειμένου να λάβουν την πολυπόθητη φορολογική ενημερότητα και στη συνέχεια αμελούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Οι εντολές

Σημειώνεται ότι την έκδοση της απόφασης ακολούθησε ευρεία σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Α. Μπέζα με 15 ΔΟΥάρχες της Αττικής, στους οποίους δόθηκε η εντολή για εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων ζητώντας τους να ακολουθήσουν πιστά τις επτά εντολές που τους...διανεμήθηκαν και έχουν να κάνουν με:

- ’μεση έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων από εκθέσεις ΥΠ.Ε.Ε. και των ειδικών συνεργείων για παραβάσεις του Κ.Β.Σ.

- Την καθημερινή  συγκρότηση το λιγότερο ενός  συνεργείου προληπτικού ελέγχου για τον έλεγχο όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας

- Την ολοκλήρωση διασταυρωτικών ελέγχων Φ.Π.Α. και  λοιπών παρακρατουμένων φόρων

- Την απόδοση του ΦΠΑ από τους επιτηδευματίες που δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2006,

- Τον έλεγχο των επιχειρήσεων που είναι εκδότες ή λήπτες πλαστών  και  εικονικών στοιχείων.

- Την τακτοποίηση των ληξιπροθέσμων χρεών με καθημερινή παρακολούθηση της πορείας είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών. Πάνω στο γραφείο σας, τόνισε χαρακτηριστικά στους προϊσταμένους των ΔΟΥ ο κ. Μπέζας, πρέπει να έχετε όλους τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων

- Την αξιοποίηση προσωπικού και την αποδοτικότερη χρησιμοποίησή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.