ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτικές ευκαιρίες του Δ ΄ ΚΠΣ και πώς να τις αξιοποιήσετε

09:01 - 17 Μαϊ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Χρυσές επενδυτικές ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες προσφέρουν τα κοινοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία αναμένεται να ενισχυθούν ακίμη περισσότερο μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου νόμου για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Δ ΄ ΚΠΣ.

Κατάρτιση επιχειρηματιών και εργαζομένων σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ΜΜΕ και ΠΜΕ) του Εμπορικού Τομέα, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

Προϋπολογισμός: 12.000.000,00 ευρώ

Αποδέκτες: Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι  εμπορικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων, που κατά το έτος 2004 απασχολούσαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας από μηδέν  έως πενήντα  άτομα προσωπικό.

Υλοποίηση από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) προγραμμάτων επαγγελματικής  κατάρτισης  για επιχειρηματίες και  εργαζόμενους σε  επιχειρήσεις του Τομέα Εμπορίου οι οποίες  απασχολούν  έως πενήντα άτομα,  που αποσκοπούν  στην αναβάθμιση του στελεχιακού και εργατικού δυναμικού των  Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων  (ΜΜΕ και ΠΜΕ)  της χώρας, στην βελτίωση της τεχνογνωσίας των εργαζομένων και της ικανότητας τους να παρακολουθούν τις εξελίξεις της οικονομίας, στην αύξηση της ικανότητας προσαρμογής και των δυνατοτήτων απασχόλησης των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, με στόχο την ευελιξία τους, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 40 - 80 ώρες, περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος (70 % του συνόλου των ωρών) και πρακτική εξάσκηση (που υλοποιείται σε πιστοποιημένες δομές ή σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις),  και αφορούν στα εξής θεματικά πεδία:

- Διοίκηση και Οργάνωση Εμπορικών Επιχειρήσεων

- Μάρκετινγκ Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου

- Πωλήσεις

- Ποιότητα

- Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

- Νέες Τεχνολογίες και Ανάπτυξη Εμπορικών Επιχειρήσεων

- Γενικό Μάνατζμεντ και Ανθρώπινες Σχέσεις

- Κατάρτιση και παρακολούθηση Επιχειρηματικών Σχεδίων

- Χρηματοοικονομική Διοίκηση - Λογιστική

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά σε ποσοστό μέχρι 10% στο σύνολο των ωρών του θεωρητικού μέρους μαθήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, προστασίας του περιβάλλοντος, εργασιακών σχέσεων και βασικών αρχών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα (στο θεωρητικό και στο πρακτικό μέρος) περιλαμβάνει υποχρεωτικά την εκπόνηση από τους καταρτιζόμενους μίας εγρασίας που να αναφέρεται στη διοίκηση εμπορικής επιχείρησης ή στην ανάπτυξη ενός marketing plan μίας εμπορικής επιχείρησης.

Τι χρηματοδοτείται:

- Η συμμετοχή των ωφελούμενων στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης (καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος).

- Το κόστος υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης στα πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

- Η πρακτική εξάσκηση που διεξάγεται σε πιστοποιημένες δομές ή σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Η κατανομή του προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:

Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 10 %

Κεντρική Μακεδονία: 16 %

Δυτική Μακεδονία: 7 %

Ήπειρος: 7 %

Θεσσαλία: 6 %

Ιόνια Νησιά: 4 %

Δυτική Ελλάδα: 6 %

Στερεά Ελλάδα: 6 %

Αττική: 19 %

Πελοπόννησος: 6 %

Β. Αιγαίο: 4 %

Ν. Αιγαίο: 4%

Κρήτη: 5 %

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  μέχρι 31/5/2007

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.