ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

e-business, για μικρομεσαίους - Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες του Δ' ΚΠΣ

09:09 - 18 Μαϊ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Οικονομική ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) προβλέπει το Δ’ ΚΠΣ, για την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και το ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 22.714.624,00 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

Αποδέκτες:

- Σκέλος Α: 50.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

- Σκέλος Β: Aπόφοιτοι Τεχνικών/ Επαγγελματικών Λυκείων / ΙΕΚ, άνεργοι πτυχιούχοι, τελειόφοιτοι-μεταπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, καθηγητές πληροφορικής μέσης εκπαίδευσης, αλλά και υποψήφιοι προερχόμενοι από άλλες συναφείς επαγγελματικές ομάδες.

Η δράση υλοποιείται σε δύο σκέλη:

Σκέλος Α: Εκπαίδευση / επιτόπια υποστήριξη επιχειρήσεων για την εξοικείωση με το Διαδίκτυο και τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των υπηρεσιών του (σε συνέργεια με το Πρόγραμμα "Δικτυωθείτε" του Ε.Π. "Κοινωνία της Πληροφορίας").

Σκέλος Β: Συγκρότηση κοινοπραξιών Συνεργατών Υποστήριξης και Καθοδήγησης (ΣΥΚ), κατανεμημένων στις 13 περιφέρειες της χώρας που η κάθε μία τους αναλαμβάνει να εξοικειώσει τις ΜΜΕ της περιοχής της που εντάσσονται στο πρόγραμμα με το Διαδίκτυο γενικά ως και με ειδικότερες εφαρμογές του όπως: το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ηλεκτρονική υποβολή του ΦΠΑ και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όροι και προϋποθέσεις:

Σκέλος Α: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που θα δεχτούν τη βοήθεια θα πρέπει:

- να έχουν απασχολούμενο προσωπικό μέχρι και 10 άτομα και κύκλο εργασιών μέχρι και 586.940 €

- να έχουν κλείσει μία τουλάχιστον διαχειριστική χρήση και να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και

- να ανήκουν σε ένα από τους κλάδους δραστηριότητας: μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών

Σκέλος Β: Τα εξειδικευμένα άτομα (Συνεργάτες Υποστήριξης και Καθοδήγησης - ΣΥΚ) που θα παρέχουν τη βοήθεια (υπό μορφή π.χ. κατάρτισης /υποστήριξης) προς τις ΜΜΕ θα πρέπει να διαθέτουν βασικές γνώσεις σε θέματα πληροφορικής και ειδικότερα σε εφαρμογές σε περιβάλλον ιστού (web), βασικές γνώσεις στις πρακτικές του ηλεκτρονικού επιχειρείν, σχετική εξειδίκευση των παραπάνω ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση), ικανότητα επικοινωνίας και να διαμένουν κοντά στην έδρα της κοινοπραξίας έτσι ώστε να έχουν στενή σχέση με τις ΜΜΕ της περιφέρειάς τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι 31/12/2007

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.