ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Roaming, όπως λέμε περιαγωγή !

09:18 - 21 Ιουν 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Τι είναι το roaming ; Ποιος χρεώνεται όταν με καλούν τη στιγμή που βρίσκομαι στο εξωτερικό ; Τι χρεώσεις έχουν τα SMS ; Στα παραπάνω ερωτήματα σας δίνει απαντήσεις ο παρακάτω οδηγός του «R».

Τι είναι η Διεθνής Περιαγωγή (International Roaming);    

Η υπηρεσία Διεθνούς Περιαγωγής καθιστά εφικτή την επικοινωνία μέσω του κινητού τηλεφώνου σας, ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Δηλαδή, μπορείτε να λαμβάνετε και να πραγματοποιείτε κλήσεις. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε, μέσω της Διεθνούς Περιαγωγής, να κάνετε χρήση και άλλων υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα π.χ. αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) και εικονομηνυμάτων (MMS), προσωπικός τηλεφωνητής, κλπ.

Για την παροχή της υπηρεσίας απαιτείται η σύνδεση του δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής με κάποιο δίκτυο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας την οποία επισκέπτεστε. Οι δύο εταιρείες συνάπτουν σχετικές συμφωνίες βάσει των οποίων καθίσταται δυνατή η παροχή της υπηρεσίας.

Η χρήση της υπηρεσίας Διεθνούς Περιαγωγής συνεπάγεται, κατά κανόνα, υψηλότερες χρεώσεις. Το δίκτυο της εταιρείας του εξωτερικού που σας παρέχει την υπηρεσία, χρεώνει τη δική σας εταιρεία. Στη συνέχεια, το κόστος αυτό μετακυλύεται σε εσάς (βλ. και υποενότητα « Πως λειτουργεί η Υπηρεσία Διεθνούς Περιαγωγής για τις κλήσεις»).

Στη χώρα που επισκέπτεστε, υπάρχουν πολλά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, συνήθως όμως διασυνδέεστε αυτόματα με εκείνο που η εταιρεία σας έχει επιλέξει ή που έχει το πιο δυνατό σήμα στην περιοχή που βρίσκεστε.

Οταν λαμβάνω μια κλήση ενώ βρίσκομαι στο εξωτερικό, χρεώνομαι για τη κλήση αυτή;

Στη περίπτωση που λάβετε μια κλήση, χρεώνεται ο καλών αλλά και εσείς που λαμβάνετε τη κλήση. Ο λόγος που η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας χρεώνει για την εισερχόμενη κλήση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν διαθέτει δίκτυο στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να απαιτείται η μεταφορά της κλήσης και η διασύνδεση με δίκτυο κινητής στο εξωτερικό.

Οι εισερχόμενες κλήσεις ή οι εξερχόμενες κλήσεις έχουν τις χαμηλότερες χρεώσεις;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό η χρέωση για τη λήψη μιας εισερχόμενης κλήσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τη χρέωση για τη πραγματοποίηση μιας εξερχόμενης κλήσης.

Υπάρχει διαφορά στη χρέωση για συνδρομητές συμβολαίων και συνδρομητές καρτοκινητής;

Συνήθως, η χρέωση Διεθνούς Περιαγωγής για τους συνδρομητές καρτοκινητής είναι υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη χρέωση για τους συνδρομητές συμβολαίων.

Η χρέωση για την αποστολή SMS όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό είναι ίδια με την αντίστοιχη χρέωση όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα;

Η χρέωση για την αποστολή SMS όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό είναι υψηλότερη σε σχέση με τη χρέωση για την αποστολή SMS όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για θέματα χρεώσεων, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής.

 


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.