ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φραγή κλήσεων

10:14 - 23 Ιουλ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Η έννοια της υπηρεσίας της φραγής εξερχομένων κλήσεων αφορά την αποτροπή της πραγματοποίησης συγκεκριμένων κλήσεων μέσω του παρόχου από τον οποίο παρέχεται η υπηρεσία της φραγής.

Διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία φραγής που παρέχεται από τον ΟΤΕ λειτουργεί και στην περίπτωση όπου ο χρήστης έχει προεπιλογή φορέα. Επίσης, η υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων, δεν αφορά την ολοκλήρωση της κλήσης από τη συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα μέσω επιλογής φορέα ή υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου εάν ζητηθεί ολοκλήρωση κλήσης.

Σήμερα ο ΟΤΕ παρέχει σήμερα προς τους συνδρομητές του δύο διαφορετικές υπηρεσίες φραγής εξερχομένων κλήσεων, εκ των οποίων η μία είναι με χρέωση ενώ η άλλη ατελώς. Συγκεκριμένα:

1. Ο ΟΤΕ παρέχει επιλεκτική φραγή εξερχομένων κλήσεων με μηνιαία χρέωση 3,69 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της φραγής υλοποιείται με χρήση ενός 4ψήφιου κωδικού αριθμού και αφορά σε διάφορες κατηγορίες κλήσεων (διεθνείς κλήσεις, υπεραστικές κλήσεις, κλήσεις προς κινητά, κλήσεις σε αριθμούς πρόσθετης χρέωσης κλπ).

2. Στο πλαίσιο των σχετικών υποχρεώσεών του ως Παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας, ο ΟΤΕ, από την 26 Φεβρουαρίου 2007, παρέχει υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων χωρίς χρέωση, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Η ενεργοποίησή της και η παροχή της γίνεται ατελώς για τον συνδρομητή.

- Καλύπτει τις ίδιες κατηγορίες φραγής που καλύπτονται από την υπηρεσία φραγής με μηνιαία χρέωση.

- Η υπηρεσία παρέχεται κατόπιν αίτησης του πελάτη στο Τηλεπ. Κατάστημα του ΟΤΕ στην οποία και θα προσδιορίζει την κατηγορία φραγής που επιθυμεί. Η  υλοποίηση θα γίνεται κατά μέγιστο μέσα σε τέσσερες εργάσιμες ημέρες ( 4 ) .

- Για την κατάργηση ή μεταβολή μιας κατηγορίας επιβάλλεται εφάπαξ μία μικρή χρέωση.

- Η νέα υπηρεσία φραγής «λειτουργεί» και στην περίπτωση που κάποιος συνδρομητής έχει συγχρόνως και προεπιλογή φορέα, όπως ακριβώς και η υπηρεσία φραγής με μηνιαία χρέωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.