ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓΚ: Eντυπο για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών

15:12 - 07 Αυγ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Ενημερωτικό έντυπο για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών εξέδωσε το ΥΠΑΝ (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή
«Το έντυπο αυτό αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της ενημέρωσης του έλληνα καταναλωτή, σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να απολαμβάνει κατά τις αεροπορικές του μετακινήσεις. Με επιμονή και σχέδιο συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενημέρωση του πολίτη-καταναλωτή γύρω από τα δικαιώματα που του εξασφαλίζουν οι νόμοι και οι κοινοτικές οδηγίες, επιδιώκοντας παράλληλα τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης καταναλωτικής συνείδησης, που μαζί με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα συμβάλει στην προστασία του καταναλωτή και στη

λειτουργία της αγοράς με όρους ποιότητας, ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού», δήλωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. ΣΙούφας και ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου.

Το έντυπο που έχει τίτλο «Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή συμβουλεύει και προστατεύει τα δικαιώματα του επιβάτη αεροπορικών μεταφορών», θα διανεμηθεί την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και σε συνεργασία με την ΥΠΑ θα είναι διαθέσιμο σε αεροδρόμια της χώρας.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο, από τα γραφεία του

Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πλατεία Κάνιγγος.

Επιπλέον, το έντυπο βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή www.eccefpolis.gr .

Το έντυπο περιέχει πληροφορίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση του επιβάτη αεροπορικών μεταφορών, σχετικά με τα δικαιώματά του σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης ή καθυστέρησης και ματαίωσης πτήσης, σύμφωνα με τον κανονισμό 261/2004 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, αναφέρει όλα όσα ισχύουν σε περίπτωση απώλειας, φθοράς, καθυστέρησης ή καταστροφής των αποσκευών όπως προβλέπονται με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ και τον κανονισμό 889/2002, ενώ εφιστά την προσοχή και σε ειδικά θέματα, όπως η μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η μετακίνηση ανήλικων επιβατών, το επιτρεπόμενο βάρος των αποσκευών κ.α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.