ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδοτήστε την επιχείρησή σας μέσω προσλήψεων

09:56 - 17 Αυγ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Με στόχο την ταχύτερη δυνατή επανένταξη των απολυθέντων ατόμων στην αγορά εργασίας, το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, παρέχοντας ταυτόχρονα ισχυρά κίνητρα στους εργοδότες.

Το πρόγραμμα έχει τις εξής βασικές στοχεύσεις: 

- την υποστήριξη των επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό ( αυτοαπασχολουμένων), προκειμένου να προσλάβουν τον πρώτο τους υπάλληλο.
- την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (μέχρι 25 άτομα προσωπικό)
- την άμεση επανένταξη στην αγορά εργασίας των απολυθέντων ατόμων και ιδιαίτερα των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας (ανδρών άνω των 50 ετών και γυναικών άνω των 45 ετών)

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων αφορά στην απασχόληση 20.000 επιδοτούμενων ανέργων ηλικίας 18-64 ετών, εκ των οποίων ποσοστό 60% θα πρέπει να είναι γυναίκες.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της δράσης κυμαίνεται στα 170.000.000 ευρώ για την τετραετία 2008-2011.

Ποιοι εργοδότες εντάσσονται στο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα συνίσταται στη χρονική επέκταση της επιχορήγησης εργοδοτών για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων στις εξής περιπτώσεις:
- Αυτοαπασχολουμένων ή εργοδοτών χωρίς προσωπικό που προσλαμβάνουν επιδοτούμενο άνεργο, οπότε το πρόγραμμα επεκτείνεται στους τριάντα (30) μήνες.
- Επιχειρήσεων με προσωπικό 1-25 άτομα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενο άνεργο, οπότε το πρόγραμμα επεκτείνεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες ή στους τριάντα (30) μήνες εάν ο επιδοτούμενος είναι άνεργος άνδρας άνω των 50 ετών ή άνεργη γυναίκα άνω των 45 ετών.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει ο άνεργος να προσληφθεί εντός του πρώτου τριμήνου της επιδότησης ανεργίας του.

Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται τα νυχτερινά κέντρα και οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (άρθρο 20 του Ν.2956/2001), για μισθωτούς τους που παρέχουν εργασία σε άλλον εργοδότη (έμμεσος εργοδότης).

Διάρκεια επιχορήγησης του εργοδότη
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος (24 ή 30 μήνες, κατά περίπτωση), κατανέμεται σε δύο φάσεις.
- Η πρώτη (α) φάση περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα για το οποίο έχει κατοχυρωθεί δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας (μέχρι 12 μήνες). 
- Η δεύτερη (β) φάση, περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μετά το πέρας της επιδότησης λόγω ανεργίας προκειμένου να συμπληρωθούν οι 24 ή 30 μήνες, αντίστοιχα.

Επιχορήγηση
α΄φάση
:
Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης είναι ίσο με το μηνιαίο ποσό του επιδόματος ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο από την αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού, όπως ορίζεται στην παρ.4 της με αριθμ. 30874/23-6-2004 ΚΥΑ και στην παρ.9 της με αριθμ. Β122512/30-8-2004 εγκυκλίου της Δ/νσης Απασχόλησης.

β΄φάση
:
Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης, είναι ίσο με το μηνιαίο ποσό του επιδόματος ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο από την αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού (χωρίς τις προσαυξήσεις λόγω προστατευόμενων μελών). 

Κατά τη διάρκεια της β’ φάσης, ο τοποθετούμενος ασφαλίζεται και για τον κλάδο ανεργίας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αρχίζει στις 1-8-2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.