ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες επιχειρηματίες ώστε να πάρουν επιχορήγηση

09:27 - 31 Αυγ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Είστε γυναίκα επιχειρηματίας; Το ξέρετε ότι η επιχείρηση σας μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι και με 40.000 ευρώ; Παρακάτω ακολουθούν 6+1 Ερωτήσεις και Απαντήσεις, που θα σας λύσουν ό, τι απορίες μπορεί να έχετε σχετικά.

Τι είναι το πρόγραμμα «Ανάπτυξη της Γυναικείας Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας»;

Στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006 υλοποιούνται δράσεις για την «Ανάπτυξη της Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας».

 Απο που χρηματοδοτείται αυτή η δράση;

Η δράση αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, συνδέεται με τις παρεμβάσεις ενίσχυσης του τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και συνάδει με τους στόχους της αναθεωρημένης στρατηγικής της Λισσαβόνας και των Ολοκληρωμένων Κατευθυντήριων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ποιος είναι ο στόχος της δράσης;

Στόχο αποτελεί η παροχή υποστήριξης για την ανάπτυξη υφιστάμενων επιχειρήσεων γυναικών επιχειρηματιών, καθώς και η διατήρηση και ενίσχυση του ποσοστού απασχόλησης στις γυναικείες επιχειρήσεις. Η δράση αποτελεί μέτρο προώθησης της πολιτικής ίσων ευκαιριών απασχόλησης των φύλων στην αγορά εργασίας.

 Που απευθύνονται οι δράσεις;

Απευθύνονται σε γυναίκες επιχειρηματίες που επιχειρούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στα πλαίσια υφισταμένων ατομικών επιχειρήσεων, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, Συνεταιρισμών και λοιπών νομικών προσώπων.

 Ποια επενδυτικά σχέδια αφορά η προκήρυξη;

Αφορά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ύψους από 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ (έως το 30% του μέσου όρου του κύκλου εργασιών της τελευταίας 3ετίας ή 2ετίας ή έτους ανάλογα με το χρονικό διάστημα λειτουργίας της επιχείρησης, με ποσοστό επιχορήγησης 100%.

 Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

Όλες οι  γυναίκες που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στις παρακάτω επιλέξιμες περιφέρειες της χώρας:  

·         Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

·         Κεντρική Μακεδονία

·         Δυτική Μακεδονία

·         Θεσσαλία

·         Ήπειρος

·         Ιόνια Νησιά

·         Στερεά Ελλάδα

·         Αττική

·         Νότιο Αιγαίο

·         Βόρειο Αιγαίο

·         Δυτική Ελλάδα

 Που θα απευθυνθείτε;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΜΜΕΧ www.eommex.gr. Επικοινωνήστε μαζί τους και αναβαθμίστε την επιχείρηση σας με επιδότηση. Ειδικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν την συμπλήρωση του φακέλου για την ένταξη σας στο πρόγραμμα εφόσον το επιθυμείτε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.