ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδοτήσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες

10:05 - 13 Σεπ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα που κατάρτισε ο ΟΑΕΔ, με σκοπό την ενθάρρυνση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, των ανέργων που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

Αποδέκτες της δράσης είναι συνολικά 6.000 νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες ηλικίας 18-64. Η προθεσμία υποβολής των «αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα» των υποψηφίων  αρχίζει στις 27/08/2007 και μέχρι την κάλυψη των θέσεων.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της δράσης κυμαίνεται στα 62 εκατ. ευρώ

Δικαιούχοι

Από τις  6.000  θέσεις:
 
*ποσοστό τουλάχιστον 65% του προγράμματος θα καλυφθεί στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης της μακροχρόνιας ανεργίας και θα αφορά:
- Ανέργους νέους και νέες ηλικίας 18-25 ετών  οι οποίοι  είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι  έως  6 μήνες στα μητρώα  ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. 
-  ’νεργους –ες  ηλικίας 26-64 ετών  οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι  έως   12 μήνες στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

* ποσοστό μέχρι 35% θα  καλυφθεί  στο πλαίσιο της πολιτικής καταστολής της μακροχρόνιας ανεργίας και θα αφορά:

-  ’νεργους νέους και νέες  18-25 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι  τουλάχιστον 6 μήνες στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
- ’νεργους-ες ηλικίας  26-64 ετών  οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι τουλάχιστον 12   μήνες στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

* Θα τηρηθεί προτεραιότητα στην κάλυψη, σύμφωνα με την οποία, ποσοστό 60% των θέσεων θα καλυφθούν από γυναίκες

* Δύνανται να υπαχθούν στο πρόγραμμα μέχρι και τρία (3) μέλη εταιρειών:

-   Ομορρύθμων   (Ο.Ε.)
-   Ετερορρύθμων  (Ε.Ε.), μόνο για τα ομόρρυθμα μέλη τους
- ΕΠΕ, με την προϋπόθεση ότι έκαστος υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα μετέχει τουλάχιστον με ποσοστό 25% στο εταιρικό κεφάλαιο.
- Αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών.

* Δύνανται να υπαχθούν στο πρόγραμμα μέχρι και τρία (3) μέλη Συνεταιρισμών.

Εξαιρέσεις

Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα:

* Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι,  δικαστικοί επιμελητές κλπ.) και συνεπώς η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από την απόφαση και την  πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου, που θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή της επιχορήγησης

* Όσοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως.

* Όσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες,  περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες (10 μ.μ. – 6 π.μ.), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια, ντίσκο κ.ά.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών,  

* Πλανόδιες επιχειρήσεις, Εργολάβοι, Υπεργολάβοι Οικοδομικών εργασιών (ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, υδραυλικοί κλπ.) Η ανωτέρω εξαίρεση δεν αφορά στους απόφοιτους των Σχολών του ΟΑΕΔ, που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συναφή με την ειδικότητά τους

· Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις.

* Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) 

* Όσοι δημιουργούν επιχείρηση που έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔΟΥ

* Όσοι είχαν άλλη επιχείρηση από την 1.1.2000 μέχρι την νέα έναρξη επιτηδεύματος

* Όσοι δημιουργούν επιχείρηση σε νομό που υλοποιείται πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης (Νομοί: Γρεβενών, Καστοριάς, Αρκαδίας, Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Σερρών, Ξάνθης, Δράμας, Ζακύνθου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λέσβου, Λευκάδας, Ροδόπης, Χίου, Σάμου, Κεφαλονιάς, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Έβρου, Πιερίας, Θεσσαλονίκης)

* Όσοι έχουν επιχορηγηθεί από προγράμ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.