ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος στη σφραγίδα των αποδείξεων για την εφορία

10:03 - 05 Οκτ 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Την κατάργηση της σφραγίδας στις αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την επαναφορά των εκπιπτόμενων αποδείξεων από παροχή υπηρεσιών σχετικά με επισκευή κατοικιών, εστιατόρια, ταβέρνες, ινστιτούτα αισθητικής κ.λ.π. συνολικής αξίας μέχρι και 20.000 ευρώ κατ΄ έτος. Από το συνολικό ποσό εκπίπτει το 40% και μέχρι 8.000 ευρώ από το εισόδημα.
Οι αποδείξεις πλέον δεν χρειάζεται να φέρουν σφραγίδα του επιτηδευματία και συνεπώς την υπογραφή του, αλλά και το ονοματεπώνυμο του πελάτη. Με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται πλήθος διατάξεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου, η μείωση των προστίμων έως και 80% για την εθελοντική συμμόρφωση των φορολογούμενων, ευνοϊκή αντιμετώπιση των νέων επιτηδευματιών κατά την πρώτη τριετία, κίνητρα για συνεργασία με αρχές για αντιμετώπιση της διαφθοράς κ.λ.π.

Με τροπολογίες που αναμένεται να κατατεθούν επί του νομοσχεδίου θα ρυθμιστούν και οι παροχές που εξήγγειλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός και αφορούν στην αντικατάσταση των φόρων κληρονομιάς, γονικής παροχής και δωρεάς με το ειδικό τέλος 1%, καθώς και στην πλήρη απαλλαγή από φόρους της πρώτης κατοικίας κατά την απόκτηση της.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.