ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aμεση έκδοση πιστωτικών καρτών για εμπόρους

09:52 - 16 Νοε 2007 | Ατομικά Συμφέροντα
Τη λύση άμεσης έκδοσης πιστωτικών καρτών για εμπόρους παρουσίασε η Visa Europe στην έκθεση CARTES & Identification 2007 στο Παρίσι, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη για έκδοση καρτών Visa εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού περιβάλλοντος. Δημιούργησε έτσι μια λύση που θα επιτρέψει στους εκδότες καρτών να έχουν πλήρη έλεγχο της διαδικασίας έκδοσης, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία τους κατά τη διαδικασία αυτή.

Η Caroline Hawkett, Head of New Product Development, Visa Europe εξηγεί :

"Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, η Visa συνεργάστηκε στενά με τις τράπεζες-μέλη της προκειμένου να αναπτύξει λύσεις αυτόματης έκδοσης καρτών για την υποστήριξη των εμπόρων - συνεργατών τους. Μέχρι πρότινος, υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης καρτών σε εμπορικά καταστήματα από στελέχη τραπεζών. Πλέον, ως αποτέλεσμα αυτής της νέας λύσης,  υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης καρτών σε εμπορικό περιβάλλον με ασφαλείς και εύκολες διαδικασίες για τους εμπόρους".

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η νέα λύση δίνει τη δυνατότητα έκδοσης καρτών από απόσταση με ασφάλεια, προσπερνώντας, έτσι, τα εμπόδια που καθιστούν αυτή τη στιγμή δύσκολη την άμεση έκδοση καρτών σε εμπορικά περιβάλλοντα.

Από την άλλη πλευρά, οι έμποροι έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν στους πελάτες τους μια υπηρεσία προστιθέμενης αξίας, ακολουθώντας άμεσες διεργασίες και διαδικασίες ασφαλείας που τους επιτρέπουν να εστιάσουν σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα – πωλήσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους κατόχους καρτών, η άμεση έκδοση σημαίνει πως αντί να χρειάζεται να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι η τράπεζα να εκδώσει τη νέα κάρτα, μπορούν να αποκτούν άμεσα μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ενώ ψωνίζουν.

Η Caroline Hawkett τονίζει: "Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί σαν ένα ATM με τη διαφορά ότι αντί να εκταμιεύει μετρητά, διαθέτει προσωποποιημένες κάρτες. Το σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και απαιτεί ελάχιστη παρέμβαση από την πλευρά του πωλητή. Για παράδειγμα, το στοκ των καρτών μπορεί να παραδοθεί με ασφάλεια στον έμπορο και να κλειδωθεί μέσα στο μηχάνημα. Στο τέλος της ημέρας, η απογραφή γίνεται αυτόματα από την εκδότρια τράπεζα, υποδεικνύοντας πότε θα πρέπει να ανανεωθεί".

Τα κύρια χαρακτηριστικά της λύσης άμεσης έκδοσης καρτών της Datacard περιλαμβάνουν:

-        "Κασέτες" που κλειδώνουν και αποθηκεύουν τις κάρτες μέσα στο μηχάνημα. Οι κάρτες αναπληρώνονται από την εκδότρια τράπεζα, έτσι ώστε το προσωπικό των καταστημάτων να μην έχει πρόσβαση στις κενές κάρτες.

-        Δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου του αποθέματος που επιτρέπει στην εκδότρια τράπεζα να ελέγχει τα αποθέματα, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεται τα σημεία έκδοσης.

-         Κατασκευή ανάλογη χρηματοκιβωτίου, το οποίο σημαίνει ότι η συσκευή είναι μόνιμα στο κατάστημα του εμπόρου,2 με τις πόρτες εισόδου κλειδωμένες και τα αποθέματα καρτών ασφαλή σε ξεχωριστό σημείο.


Σύστημα επιλογής διαφορετικών καρτών που αποθηκεύει μέχρι και 8 διαφορετικούς τύπους καρτών χωρίς να είναι απαραίτητη η αλλαγή του αποθηκευμένου υλικού. Με αυτό τον τρόπο, είναι εφικτή η έκδοση κλασικής Visa ή η έκδοση προϊόντων Visa Premium παράλληλα με διαφορετικά σχέδια προπληρωμένων καρτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.