ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο κοστίζει το 24ωρο ενός γιάπη;

09:01 - 05 Φεβ 2008 | Ατομικά Συμφέροντα
Τα έξοδα που κάνει σε καθημερινή βάση ένας ιδιωτικός υπάλληλος που εργάζεται μέχρι αργά και είναι αναγκασμένος να μένει πολλές ώρες στο γραφείο του, αποτελούν συχνά ένα σημαντικό μέρος από το ημερομίσθιό του.

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, και αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ένα σωστό και πλήρες πρωινό στο σπίτι, η αν δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να το ετοιμάσει, τότε η λύση βρίσκεται στο φούρνο της γειτονιάς σας. Τα πρώτα 1,20-1,40 ευρώ φεύγουν από το πορτοφόλι σας για μια τυρόπιτα, συν άλλο 1,10-1,20 ευρώ για τον χυμό που θα σας προμηθεύσει με τις απαραίτητες βιταμίνες. Προσθέστε και τα 3,50 ευρώ του καφέ που είναι είδος πρώτης ανάγκης για το πρωινό ξύπνημα, αλλά και απαραίτητο καύσιμο για τις πρώτες ώρες δουλειάς…Αν προσθέσουμε και τα εισιτήρια του μετρό για τη μετακίνησή σας, έχουμε 6,50-7,50 ευρώ με το.. καλημέρα σας!

Επειδή όμως η μέρα στο γραφείο είναι ατελείωτη και μετά το πέρας του πρώτου 3ωρου έρχεται η ώρα για δεκατιανό, όσοι προνόησαν και έφεραν από το σπίτι φρούτα, έχει καλώς. Οι υπόλοιποι θα κατεβείτε στο περίπτερο για να πάρετε μια σακουλίτσα κριτσίνια, μπισκότα, ή οτιδήποτε άλλο ικανοποιεί τη λιγούρα σας και σας κοστίζει μέχρι 2 ευρώ, ενώ οι πιο «τολμηροί» θα χτυπήσουν άλλη μια τυρόπιτα, κασερόπιτα και παντώς είδους «σφολιατοειδές». Για να σβήσει η δίψα σας όταν έχετε λιγωθεί η λυσσάξει ανάλογα, θα πάρετε κι ένα μπουκαλάκι νερό ξοδεύοντας 0,50 ή 1 ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα έξοδα του πρωινού, έχουμε περίπου 10-12 ευρώ και είναι ακόμα μεσημέρι.

Το μεσημεριανό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς αναμένεται συνήθως να σας κρατήσει μέχρι την ώρα που θα σχολάσετε και γι αυτό το λόγο πρέπει να είναι πιο πλήρες. Ένα πλήρες γεύμα delivery θα σας κοστίσει από 7 ευρώ μέχρι 15 ευρώ ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και την όρεξή σας, με τον ημερήσιο λογαριασμό μας να ανεβαίνει πλέον στα 17-27 ευρώ.

Αργότερα, αν είστε μεγάλος φαν του καφέ και χρειαστείτε κι έναν απογευματινό για να μην σας πάρει ο ύπνος στην οθόνη του υπολογιστή σας, προσθέστε στα έξοδα της ημέρας άλλα 3,50 ευρώ.

Εχουμε έτσι αγγίξει αισίως τα 20-30 ευρώ για τις ώρες που θα περάσετε στο γραφείο σας. Αν σκοπεύετε να μεταβείτε σε νυχτερινή έξοδο μετά το σχόλασμα.. τότε ας ελπίζουμε ότι δεν θα «μπείτε μέσα»!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.