ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός απεργιών...

09:50 - 12 Μαρ 2008 | Ατομικά Συμφέροντα
Παραλύει σταδιακά η χώρα, λόγω των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων των κλάδων που αντιδρούν στο νέο Ασφαλιστικό. Το «R» παραθέτει το κατάλογο των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί από τους φορείς τόσο για αύριο Τετάρτη οπότε και είναι προγραμματισμένη η τρίωρη στάση εργασίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όσο και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμά σας και να μην ταλαιπωρηθείτε.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, κατά την οποία θα οργανωθούν εργατικά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις, έχει προκηρύξει για αύριο η ΓΣΕΕ. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς -Τραμ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ- θα ακινητοποιηθούν αύριο, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 3 το απόγευμα.

Στην αυριανή τρίωρη στάση εργασίας, εκτός των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετέχουν ακόμη οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δάσκαλοι, καθώς επίσης και η Πανελλήνια Ένωση Συντακτών.

Η ΟΤΟΕ εκτός από την αυριανή τρίωρη στάση εργασίας, έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί και φαρμακοποιοί, ενώ οι οδοντίατροι προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία κύρηξε 24ωρη απεργία για αύριο και έτσι τα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ θα λειτουργήσουν μόνο για έκτακτα περιστατικά. Τα οδοντιατρεία θα παραμείνουν κλειστά.

Οι μηχανικοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα επίσης απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τις ίδιες μέρες απεργούν και οι δικηγόροι.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών στο Λεκανοπέδιο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ έχει αποφασίσει και 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Αλλαγές και στις πτήσεις ΟΑ και Aegean Airlines

Τροποποιήσεις των δρομολογίων των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιριών επέρχονται αύριο, λόγω της συμμετοχής της ΟΣΠΑ στην τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι με 3 το απόγευμα), που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται οι πτήσεις μετ΄ επιστροφής από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Σάμο, Τίρανα και Μήλο, που ήταν προγραμματισμένες από τις 11:55 έως 14:15.

Επίσης, τροποποιούνται τα ωράρια των εξής πτήσεων: Η ΟΑ 908 Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 αντί στις 13:15 που ήταν προγραμματισμένη. Η πτήση 269/270 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη στις 13:30, θα γίνει στις 15:30 και η πτήση 273/274 Θεσσαλονίκη- Λονδίνο - Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 αντί στις 15:05 που ήταν προγραμματισμένη.

Επίσης, η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ματαιώσει τις πτήσεις μετ επιστροφής από Αθήνα για Σαντορίνη και Καβάλα, ενώ η πτήση από Αθήνα για Ιωάννινα μετ΄ επιστροφής θα πραγματοποιηθεί στις 14:10 αντί στις 13:10 που ήταν προγραμματισμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.