ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως θα καταγγείλετε τις ...''Ιντερνετικές'' απάτες

01:27 - 19 Μαρ 2008 | Ατομικά Συμφέροντα
Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι το Internet κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και άνετη και προσφέρει πολλές δυνατότητες. Η αχανής έκταση του Διαδικτύου ωστόσο κρύβει πολλές παγίδες στις υποσχέσεις της για παροχή διάφορων υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγή τα διάφορα pop-ups που υπόσχονται πότε ότι έχετε κερδίσει ένα ογκώδες χρηματικό ποσό σε κάποια «τυχαία» κλήρωση, πότε ότι κερδίσατε μια πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, διάφοροι επιτήδειοι ζητάν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για παροχή υπηρεσιών διαδικτύου τις οποίες δεν λαμβάνετε ποτέ, ή υπόσχονται αρίστης ποιότητας λογισμικό, φάρμακα, ακόμα και εργασία από το σπίτι έναντι αδράς αμοιβής, την οποία όμως σας εγγυόμαστε ότι δεν θα λάβετε ποτέ.

Για την καταγγελία οποιασδήποτε μορφής απάτης στο διαδίκτυο, η Διεθνής Ένωση Καταναλωτών έχει συστήσει τον οργανισμό The Internet Fraud Watch, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε όταν νοιώσετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης.

Μην ξεχνάτε τέλος, ότι καλό θα ήταν να αποφεύγετε να εμπλέκεστε σε δουλειές με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζετε ή για τους οποίες δεν έχετε λάβει πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή.

Ο δικτυακός τόπος του The Internet Fraud Watch είναι http://www.fraud.org/, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα καταγγελιών.

Ελένη Χρέπα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.