ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητούνται επαγγελματίες παίκτες βιντεοπαιχνιδιών

13:25 - 19 Φεβ 2013 | Εργασιακά
Όταν η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης Nintendo χρειάζεται δοκιμαστές για ένα νέο βιντεοπαιχνίδι που παράγει, έρχεται σε επικοινωνία με τη γερμανική εταιρεία Fitarbeiten στη Φρανκφούρτη, η οποία με τη σειρά της ζητά από το EURES να της προτείνει κατάλληλους υποψηφίους.

«Γνώρισα την Stefanie Vollhardt, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Fitarbeiten, σε μια έκθεση για την απασχόληση στη Φρανκφούρτη το 2009. Μου είπε πως αναζητούσε αγγλόφωνους δοκιμαστές βιντεοπαιχνιδιών, και έτσι οργανώσαμε μαζί ένα σχέδιο για την αναζήτηση υπαλλήλων», μας εξηγεί ο Joe Bennett, σύμβουλος EURES στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ η Fitarbeiten ασχολούταν με τα ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης και τα ζητήματα νομικής φύσεως, το EURES Ηνωμένου Βασιλείου ήταν επιφορτισμένο με το έργο της αναζήτησης των κατάλληλων υποψηφίων. Η εταιρεία αναζητούσε άτομα με μητρική γλώσσα τα αγγλικά για να τη βοηθήσουν να εντοπίσει, μέσω της δοκιμής, την ύπαρξη τυχόν σφαλμάτων λογισμικού σε νέα βιντεοπαιχνίδια. Προφανώς, το γεγονός ότι κάποιος υποψήφιος είναι λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα.

«Εδώ και οχτώ χρόνια προσλαμβάνουμε προσωπικό σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της EURES.

Την εν λόγω περίοδο προσλάβαμε περίπου 600 υπαλλήλους εκ των οποίων το 80 % με τη βοήθεια του EURES. Η στενή σχέση και συνεργασία με τον Joe ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια», μας διηγείται η Sorina Ionescu της Fitarbeiten.

Όταν μια αγγελία δημοσιεύεται στην πύλη EURES, το EURES Ηνωμένου Βασιλείου την κοινοποιεί κατά κανόνα και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, η Fitarbeiten παρευρέθηκε και σε τρεις ημερίδες εργασίας στο Birmingham, το Cardiff και το Newcastle για να αναζητήσει κατάλληλους υποψηφίους.

«Φέτος δημοσιεύσαμε την αγγελία κενών θέσεων στον λογαριασμό Twitter του Jobcentre Plus του Ηνωμένου Βασιλείου για να μεγιστοποιήσουμε την προβολή. Η κίνηση αυτή είχε μεγάλη απήχηση και σε σύντομο χρονικό διάστημα προσφέρθηκαν σε δύο από τους υποψηφίους συμβόλαια μικρής διάρκειας στη Φρανκφούρτη», μας εξηγεί ο Joe. «Είναι πολύ ευχάριστο επίσης το ότι έχουμε τόσο καλούς συνεργάτες όπως η Fitarbeiten, η οποία φροντίζει τους υποψηφίους.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται συνήθως κατά περίπτωση και όχι σε ετήσια βάση, όμως κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια θέση εργασίας η απήχηση είναι πολύ μεγάλη. Η γνώση γερμανικών δεν αποτελεί προϋπόθεση όμως αποτελεί πλεονέκτημα.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός των συμβούλων του EURES βοήθησαν την Fitarbeiten να προσλάβει πολλούς νέους επαγγελματίες σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. Εδώ στη Fitarbeiten προσβλέπουμε σε ακόμη μεγαλύτερη και επιτυχημένη συνεργασία τα επόμενα χρόνια», καταλήγει η Sorina.

ΠΗΓΗ / Αναδημοσίευση από Eures

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.