ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδοποιητήρια σε 2.500 καθηγητές

10:55 - 15 Ιουλ 2013 | Εργασιακά
Την "λυπητερή" περιμένουν ενδεχομένως και εντός της ημέρας 2.500 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς το υπουργείο Παιδείας έστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις λίστες με τα ονόματά τους και ζητά πρόσθετα στοιχεία (σ.σ.: εξαιρέσεις) προκειμένου να καταρτιστεί ο τελικός πίνακας.

Σήμερα το πρωί όλοι οι καθηγητές θα προσέλθουν στις Διευθύνσεις προκειμένου να συμπληρώσουν τα σχετικά στοιχεία, ώστε μέχρι το απόγευμα στις 6 να επιστραφούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Διευκρινίζεται ότι στην κατηγορία των εξαιρέσεων υπόκεινται οι πολύτεκνοι, όσοι είναι οι ίδιοι ή κάποιο από τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό καθώς και όσων ο/η σύζυγος έχει ήδη μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Παράλληλα, σχετικό έγγραφο θα πρέπει να συμπληρώσουν και όσοι έχουν δεύτερη ειδικότητα καθώς κι εκείνοι που θέλουν να παραιτηθούν.

 
Ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας προχωρεί όλες τις ενέργειες ώστε τον Σεπτέμβριο να γίνουν και οι υποχρεωτικές μετατάξεις 5.000 καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας κ.ά.
 Εντός της ημέρας οι λίστες με 2.500 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και ενώσεις εκπαιδευτικών εκφράζουν την αντίθεσή τους «στην υποβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης», ενώ χαρακτηρίζουν ως πραξικοπηματική την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταρτίσει τις λίστες των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Υλοποιείται ο νόμος πριν από την ψήφισή του! Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. 

Με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΤΕΚ) ζητεί συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 

«Πριν από τη ψήφιση του νέου νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση καταργείτε τομείς, ειδικότητες και στέλνετε στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση 2.500 εκπαιδευτικούς της. Η ενέργεια αυτή μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως πραξικοπηματική, διότι προσβάλλει τη Βουλή, το σώμα των εκπαιδευτικών και τις φτωχές οικογένειες που έχουν κάνει εγγραφές ή θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.