ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταργείται η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο

11:26 - 13 Σεπ 2013 | Εργασιακά
Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της ειδικής άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

«Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Καταργείται η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο
Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται και πως ελήφθη η απόφαση αυτή για χορήγηση της συγκεκριμένης ειδικής άδειας πριν από 24 χρόνια.

Ησυγκεκριμένη άδεια θεσπίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 13 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.