ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα υπάρξουν αλλαγές για τις ομαδικές απολύσεις, λέει ο Ρεν

18:20 - 26 Σεπ 2013 | Εργασιακά
Θα υπάρξουν αλλαγές για τις ομαδικές απολύσεις, λέει ο Ρεν
Το «πράσινο φως» για την αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας άνοιξε ο Επίτροπος Οικονομικών...

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, ο Όλι Ρεν επιβεβαίωσε την είδηση περί «απελευθέρωσης» των ομαδικών απολύσεων.
Αναλυτικότερα, ο κ. ρΕΝ,επιβεβαίωσε την είδηση περί αλλαγών στο εργασιακό δίκαιο, όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, καθώς κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν στην κατάργηση του ανώτατου ορίου των απολυθέντων εργαζομένων ανά μήνα αλλά τουδικαιώματος του υπουργείου Εργασίας να απαγορεύει τις ομαδικές απολύσεις σε επιχειρήσεις άνω των 150 υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


«Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας που αφορά στην αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Σημειώνεται ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουλίου 2013, μετά την κατάθεση της ερώτησης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προετοιμάσει προσχέδιο αλλαγών στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και να εφαρμόσει τις αντι-εργατικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2013» επισημαίνει παράλληλα, η αντιπολίτευση.

Η απάντηση του Όλι Ρεν:


Ως μέρος των όρων πολιτικής που συνδέονται με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας. Στόχος είναι ο καθορισμός μέτρων τα οποία, με βάση τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση της Ελλάδας με βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.