ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΕΔ: Διαγράφουν όσους σπουδάζουν σε δημόσια ΙΕΚ

19:39 - 10 Ιουν 2016 | Εργασιακά
ΟΑΕΔ: Διαγράφουν όσους σπουδάζουν σε δημόσια ΙΕΚ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν οι σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ Αττικής.

Οι σπουδαστές αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να «εκκαθαρίσει» από τα μητρώα του Οργανισμού όσους σπουδάζουν στα δημόσια ΙΕΚ.

 

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει ότι «δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας, να θεωρούν δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων και να διεκδικήσουν επιδότηση ανεργίας κατ΄εφαρμογή του νόμου 1545/85».

 

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ζητούν να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ.

 

Ζητούν επίσης ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών, πρακτική ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο, καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται και πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, αρκετοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι διαγράφονται από τα μητρώα των ανέργων και αναγκάζονται ακόμη και να επιστρέψουν επιδόματα ανεργίας που λάμβαναν ως άνεργοι για την περίοδο που ταυτόχρονα σπούδαζαν σε κάποιο ΕΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.