ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχρεωτική πρόσληψη αντί καταβολής προστίμου για αδήλωτη εργασία

09:40 - 14 Ιουν 2016 | Εργασιακά
Υποχρεωτική πρόσληψη αντί καταβολής προστίμου για αδήλωτη εργασία
Στο ένα τρίτο σχεδιάζει να μειώσει το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία το υπουργείο Εργασίας, υποχρεώνοντας όμως τον εργοδότη να προσλάβει για 12 μήνες τον εργαζόμενο που κατά τον έλεγχο θα διαπιστωθεί ότι απασχολείται ανασφάλιστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση έχει μπει ήδη σε τεχνικό επίπεδο στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς και γίνεται στο πλαίσιο της κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την καταπολέμηση της αδήλωτης αλλά και της «μαύρης» εργασίας, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου του 2016.

 

Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά προτείνει τη μείωση του προστίμου από τα 10.550 ευρώ σε 3.500 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο. Η πρόταση συνοδεύεται με την πρόβλεψη για υποχρεωτική 12μηνη πρόσληψη του ατόμου.

 

Με τον τρόπο αυτό, ο παραβάτης-εργοδότης θα πληρώσει συνολικά ποσό αντίστοιχο με το ύψος του σημερινού προστίμου, όμως και ο εργαζόμενος θα προσληφθεί και τα ποσά, από τις ασφαλιστικές εισφορές θα εισπραχθούν πιο εύκολα.

 

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα μειωθούν και τα ποσοστά της επίσημης ανεργίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.