ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα «τριετιών» στους μισθούς ανοίγει ο Ι. Κουκιάδης

13:33 - 22 Ιουν 2016 | Εργασιακά
Θέμα «τριετιών» στους μισθούς ανοίγει ο Ι. Κουκιάδης
Ανοικτό το θέμα της κατάργησης των τριετιών από το 2017 και μετά άφησε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά Ιωάννης Κουκιάδης.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των τριετιών, ο κ. Κουκιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

«Αυτό με τις τριετίες δεν είναι άμεσο αντικείμενο της Επιτροπής το λέει ο νόμος. Ο νόμος λέει ότι από το 2017 θα πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος μισθός χωρίς να προβλέπονται οι τριετίες, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα. Τώρα τι θα γίνει και αν θα αλλάξει ή όχι είναι άλλο θέμα.

 

Για την διάψευση του υπουργείου Εργασίας; Δεν το ξέρω. Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με τι λέει το υπουργείο Εργασίας. Εμείς είμαστε μία Επιτροπή που θα εξετάσουμε με την δική μας σκοπιά. Άρα περιμένετε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα. Δεν έχω κάποια απάντηση να δώσω».

 

Κατά τη σημερινή συνάντηση πάντως της Επιτροπής με μέλη του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ, σύμφωνα τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΣΕΕ Αντώνη Μέγγουλη, δεν τέθηκε θέμα τριετιών. Συζητήθηκαν για μια ακόμα μέρα τα θέματα των ομαδικών απολύσεων, του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων, κυρίως σε τεχνικό - διαδικαστικό επίπεδο.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μέγγουλη, όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων ομόφωνα τάχθηκαν υπέρ του επαναπροσδιορισμού της διαδικασίας ορισμού του κατώτατου μισθού μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ ζήτησαν και την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συμβάσεων προκειμένου να υπάρξει εξίσωση των όρων λειτουργίας της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.