ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλούνται οι συντάξεις χιλιάδων εκπαιδευτικών λόγω... γκάφας

10:38 - 30 Αυγ 2016 | Εργασιακά
Απειλούνται οι συντάξεις χιλιάδων εκπαιδευτικών λόγω... γκάφας
Πίσω στα σχολεία στέλνει η κυβέρνηση χιλιάδες εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν, διαφορετικά δεν θα πάρουν σύνταξη! Ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, κάνει λόγο για γκάφα ολκής από πλευράς κυβέρνησης, καθώς, ενώ αρχικά ψηφίστηκε ευνοϊκή διάταξη για να απαλλαγούν οι εκπαιδευτικοί από μειώσεις στις συντάξεις τους, τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο την απέρριψε.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν δυο διατάξεις που ψηφίστηκαν με σκοπό να απαλλάξουν τους εκπαιδευτικούς από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου.


Ωστόσο, αυτές δεν θα ισχύσουν και αν οι εκπαιδευτικοί δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως και αύριο 31/08/2016, κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη και αν την πάρουν θα είναι ψαλιδισμένη!

 

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 31/08/2016 κάνοντας λόγο για «ουσιώδη πλάνη».

 

Σύμφωνα με το έγγραφο, όσοι παραιτήθηκαν έως τις 12 Μαΐου αλλά συμπληρώνουν συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις έως τις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παρατήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρείται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Στην ουσία δηλαδή το έγγραφο λέει «ξεπαραιτηθείτε» γιατί όπως ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων, η διάταξη που έδινε δωρεάν χρόνο για σύνταξη χωρίς μειώσεις, είναι πρακτικά αντισυνταγματική.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1400 εκπαιδευτικοί και τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέσα σε λίγες ώρες αλλιώς θα μείνουν χωρίς σύνταξη.

 

Παρόμοια η κατάσταση για τους ένστολους, καθώς και στην περίπτωσή τους, επιχειρήθηκε να εξαιρεθούν από τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όσοι αποχώρησαν μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενάμισι μήνα δηλαδή αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου. Και οι ένστολοι όμως που αποχώρησαν μετά τις 13 Μαΐου θα υποστούν κι αυτοί μειώσεις στις συντάξεις τους.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.