ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εμπλοκή στο ασφαλιστικό!

21:01 - 03 Σεπ 2016 | Εργασιακά
Νέα εμπλοκή στο ασφαλιστικό!
Στον αέρα βρίσκεται η υλοποίηση της µεταρρύθµισης στο ασφαλιστικό, πυροδοτώντας αναπόφευκτα την έντονη δυσαρέσκεια των δανειστών και βάζοντας σηµαντικά προσκόµµατα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Προβλήµατα διαπιστώνονται επίσης, τόσο στον επανυπολογισµό 2,5 εκατ. κύριων συντάξεων, όσο και στην ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισµών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξυπηρετεί περίπου 2,6 εκατ. συνταξιούχους και περισσότερους από 3,5 εκατ. ασφαλισµένους.

 

Σύµφωνα µε πληροφορίες που αναφέρει η "RealNews", η πλειονότητα των υφιστάµενων ασφαλιστικών οργανισµών δεν έχει κλείσει ισολογισµούς επί σειρά ετών, µε αποτέλεσµα να είναι αδύνατη η καταγραφή της οικονοµικής τους κατάστασης και η µεταφορά τους στον ενιαίο φορέα.

 

Παράλληλα, οι αρµόδιες υπηρεσίες στα ταµεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην εφαρµογή του νέου τρόπου υπολογισµού των συντάξεων, µε αποτέλεσµα να θεωρείται αδύνατο να τηρηθεί το χρονοδιάγραµµα επανυπολογισµού των 2,5 εκατ. κύριων συντάξεων και ειδικότερα του 10% -περίπου 230.000 συντάξεων- έως το τέλος του έτους.

 

Εµπόδια υπάρχουν και στην ενοποίηση της περιουσίας όλων των φορέων κύριας ασφάλισης, η οποία αγγίζει τα 16 δισ. ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι η διοικητική µεταρρύθµιση δεν προχωρά, συνεχίζονται οι κατά κύµατα περικοπές συντάξεων και παροχών σε 650.000 συνταξιούχους.

 

Την Παρασκευή, η διοίκηση του Ενιαίου Ταµείου Επικουρικής Ασφάλισης προχώρησε στη µείωση συνολικά 210.456 συντάξεων, µε 105.000 συνταξιούχους να έρχονται αντιµέτωποι µε περικοπές άνω των 100 ευρώ.

 

Με την πληρωµή των συντάξεων τον Οκτώβριο αναµένεται το τρίτο και τελευταίο κύµα των µειώσεων για περίπου 200.000 συνταξιούχους, ενώ τον ίδιο µήνα θα γίνει και παρακράτηση της πρώτης δόσης των αναδροµικών, αφού η περικοπή των επικουρικών ισχύει από τον Ιούνιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 04 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.