ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κατρούγκαλος ζητά "εθνική γραμμή" για τα εργασιακά

22:05 - 12 Σεπ 2016 | Εργασιακά
Ο Κατρούγκαλος ζητά "εθνική γραμμή" για τα εργασιακά
Από τη ΔΕΘ ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για τον σχεδιασμό του, ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για τα εργασιακά.

"Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ξεκινά για πρώτη φορά θετικά και επιθετικά. Για πρώτη φορά δε θα αμυνόμαστε απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και συμμπλήρωσε:

"Ζητούμε την αναστροφή των απορρυθμίσεων με δική μας πρώτη διεκδίκηση την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που σημαίνει και την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο", επισήμανε ο υπουργός, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν στην εθνική γραμμή της "μη διαπραγμάτευσης" με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και της αλλαγής στον συνδικαλιστικό νόμο. 

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι "προσπαθήσαμε να αντιστοιχήσουμε εισφορές και παροχές στην αρχή ισονομίας, να δώσουμε αυτό που αντέχει σήμερα η οικονομία, αλλά και την υπόσχεση ότι όταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη -κάτι που θα είναι πολύ από την επόμενη χρονιά- η άνοδος της οικονομίας θα μεταφραστεί και σε άνοδο των συντάξεων". 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.