ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μικροσκόπιο τα 900 εκατ. των επιδομάτων αλληλεγγύης

13:07 - 14 Σεπ 2016 | Εργασιακά
Στο μικροσκόπιο τα 900 εκατ. των επιδομάτων αλληλεγγύης
Το θέμα της χρηματοδότησης και της ανεύρεσης νέων πόρων για τον θεσμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης συζήτησαν με τους εκπροσώπους των θεσμών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, υπήρξε απλώς "ενημέρωση" των Θεσμών σε σχέση με την επισκόπηση, την οποία έχει αναλάβει το ΥΠΟΙΚ, στο σύνολο των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ΚΕΑ.

 

Πάντως, επί της ουσίας, ανοιχτό παραμένει το "μέτωπο" της εξοικονόμησης 900 εκατ. ευρώ από τον τομέα των προνοιακών και ασφαλιστικών επιδομάτων με στόχο τη χρηματοδότηση του προγράμματος του "Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης" (ΚΕΑ) από την 1 Ιανουαρίου του 2017.

 

Ειδικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), η κ. Φωτίου επανέλαβε ότι παραμένει ο στόχος να τεθεί σε καθολική εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μέχρι τότε, θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι τα 900 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για το 2017 είναι διασφαλισμένα χωρίς να χρειαστούν νέα μέτρα, χωρίς όμως να αναφέρονται αναλυτικά οι "πηγές" εξοικονόμησής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.