ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΚΑ: «Κόκκινο» στη χρηματοδότηση από το ΑΚΑΓΕ-Αγωνιούν οι συνταξιούχοι

18:34 - 22 Σεπ 2016 | Εργασιακά
ΙΚΑ: «Κόκκινο» στη χρηματοδότηση από το ΑΚΑΓΕ-Αγωνιούν οι συνταξιούχοι 2
Οριακά, με ψήφους 9 κατά και 7 υπέρ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ απέρριψε την πρόταση της διοίκησης για έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης από το ΑΚΑΓΕ.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων για την πρόθεση της διοίκησης να κάνει χρήση των αποθεματικών που υπάρχουν στον «μικρό κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ, η πρόταση απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι απαιτούνται περίπου 200 εκατ. ευρώ όχι για την πληρωμή των συντάξεων αλλά για πληρωμή μέρους των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση.

Η άρνηση του ΔΣ του ΙΚΑ να εγκρίνει την άντληση 200 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ θέτει εκ των πραγμάτων σε κίνδυνο την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, εάν δεν υπάρξει μια αντίστοιχη τουλάχιστον αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης μέχρι τέλος του 2016.

Η αποτυχία της κυβέρνησης να περάσει μία τέτοια απόφαση, έρχεται την ίδια στιγμή που αναμένεται το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο να κορυφωθούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, μιας και τότε θα ξεκινήσουν οι αναδρομικές κρατήσεις στις 250.000 εξ αυτών που μειώθηκαν το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, αύριο αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή διατάξεις που αυξάνουν την ασφαλιστική επιβάρυνση των επαγγελματιών από την 1.1.2017, ενώ δεν φαίνεται να εγκρίνεται από το ΔΝΤ το κυβερνητικό αίτημα περί παγώματος των ληξιπροθέσμων χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Η τεράστια οικονομική δυσπραγία μάλιστα στον ΟΑΕΕ είναι που οδήγησε χτες το ΔΣ του το αίτημα για άντληση 150 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:46 - 22 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.