ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Κυριακή το πρώτο ραντεβού Κατρούγκαλου–θεσμών για τα Εργασιακά

16:41 - 18 Οκτ 2016 | Εργασιακά
Την Κυριακή το πρώτο ραντεβού Κατρούγκαλου–θεσμών για τα Εργασιακά
Για την Κυριακή ορίστηκε η έναρξη των διαπραγματεύσεων υπουργείου Εργασίας - θεσμών για τη β` αξιολόγηση του προγράμματος, με τα Εργασιακά να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στο Στρασβούργο την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς στην έδρα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα συζητηθεί σε ανοιχτή ακρόαση η Συλλογική Προσφυγή της ΓΣΕΕ, η οποία έχει ζητήσει «να κριθεί ότι τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα, που επιβλήθηκαν με σειρά νόμων από το 2010 και συνεχίζουν να ισχύουν έως σήμερα, παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και άρα είναι παράνομα».

 

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση, ο κ. Κατρούγκαλος έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θα προσέλθει στις συζητήσεις με «εθνική γραμμή» την κοινή διακήρυξη των κοινωνικών εταίρων, σχετικά με την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, και την προστασία των εργαζομένων από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

 

Ο δρόμος, ωστόσο, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και είναι δεδομένο πως η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί πιέσεις από τους δανειστές και δεν θα δεχθεί έτσι εύκολα τις προτάσεις της.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος εξάλλου έχει ήδη πει πως το ΔΝΤ αποτελεί τον μεγάλο "βραχνά" και θα επιχειρήσει την απομόνωσή του, κάτι που όμως μένει να φανεί στην πράξη πόσο εύκολο μπορεί να είναι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.