ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Περικοπές επιδομάτων όπου υπάρχουν επικαλύψεις με το ΚΕΑ

16:38 - 01 Νοε 2016 | Εργασιακά
Κατρούγκαλος: Περικοπές επιδομάτων όπου υπάρχουν επικαλύψεις με το ΚΕΑ
Εξετάζονται περικοπές επιδομάτων όπου υπάρχουν επικαλύψεις με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έπειτα από τη συνάντηση για το θέμα του ΚΕΑ, υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο υπουργείο Οικονομικών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα για τα οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν τα πειράξουμε θα είναι για να τα αυξήσουμε».

 

Παράλληλα ο ίδιος επανέλαβε ότι «το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουγία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» καθώς εκκρεμεί η έκδοση σειράς αποφάσεων και εγκυκλίων. Είναι «ένα πολύ δύσκολο έργο», πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι θα εκδοθούν στην ώρα τους».

 

Η σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές, ήταν προπαρασκευαστική εν οψει της δεύτερης φάσης διαπραγμάτευσης μετά τη διαπίστωση των δανειστών για υποχρηματοδότηση του ΚΕΑ στον προϋπολογισμό του 2017 και την ύπαρξη- κατά την εκτίμησή τους την οποία δεν συμμερίζεται η κυβέρνηση- κενού της τάξεως του 0,2% ΑΕΠ  ή 400 εκατ. ευρώ.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκης.

 

Την Δευτέρα προηγήθηκε σύσκεψη των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ώστε να αναζητηθούν περικοπές στον τομέα ευθύνης του, καθώς τα 400 εκατ. ευρώ που προβλέπει για φέτος το Μνημόνιο από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έχουν βρεθεί.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 16:51 - 01 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.