ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει η τροπολογία για το "δώρο" στους συνταξιούχους

10:33 - 13 Δεκ 2016 | Εργασιακά
Τι προβλέπει η τροπολογία για το "δώρο" στους συνταξιούχους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε στο πρόσφατο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Η ρύθμιση την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προβλέπει τα εξής:

1. α. Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016, όπως διαμορφώνεται μετά την παρακράτηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης του άρθρου 44 του ν. 4387/2016, δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτακοσίων πενήντα (850) ευρώ.

β. Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στο ποσό κατά το οποίο το προαναφερθέν άθροισμα συντάξεων υπολείπεται από τα οκτακόσια πενήντα (850) ευρώ, εφόσον το ποσό αυτό υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ευρώ. Διαφορετικά καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

γ. Η ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), κατόπιν επιχορήγησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά τα ειδικώς οριζόμενα.

2. α. Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να καθορίσει με απόφασή του τις λεπτομέρειες εφαρμογής των ανωτέρω.

β. Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται, σύμφωνα με το επισπεύδον Υπουργείο, σε βάρος του προϋπολογισμού του Ε.Φ.Κ.Α. (ν.π.δ.δ., επιχορηγούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό – φορέας της Γενικής Κυβέρνησης) εφάπαξ δαπάνη για το τρέχον έτος, ύψους 617 εκ. ευρώ περίπου.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:57 - 13 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.