ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους-Στο…BBC τα σκουπίδια!

08:28 - 23 Ιουν 2017 | Εργασιακά
Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους-Στο…BBC τα σκουπίδια!
Τρόπο για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ αναζητεί η κυβέρνηση, καθώς κορυφώνονται οι αντιδράσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που διογκώνουν το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Έπειτα από μία ημέρα έντασης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, ο Πάνος Σκουρλέτης αναζητεί τη λύση που θα ηρεμήσει τα πνεύματα.

Με την ΚΕΔΕ να έχει δώσει επί της ουσίας… τελεσίγραφο για λύση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων-παρατασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων.

Αυτή η πρόταση φέρεται να έχει ήδη συζητηθεί με την ΚΕΔΕ και εκτιμάται πως θα χαλαρώσει τις αντιδράσεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να σταματήσουν τις καταλήψεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε στους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ πως η λύση που θα προωθηθεί «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

Επίσης, ανάμεσα σε ΚΕΔΕ και υπουργείο Εσωτερικών, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα.

Στο μεταξύ, πάντως, το πρόβλημα με τα σκουπίδια στις πόλεις διογκώνεται κι ενώ ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ζεστός. Παράλληλα, η τουριστική περίοδος αρχίζει να κορυφώνεται και οι επισκέπτες της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τόνους σκουπιδιών και φυσικά δυσωδία σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Το θέμα έφτασε μέχρι και στο BBC που παρουσίασε ρεπορτάζ από τους δρόμους της Αθήνας, που σε πολλά τους σημεία θυμίζουν… χωματερές.

«Από την αρχή της εβδομάδας, σωροί σκουπιδιών έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σε πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα», γράφει το BBC, τονίζοντας ότι «τουριστικές περιοχές της Αθήνας ήταν ανάμεσα σε εκείνες που επηρεάστηκαν χειρότερα». Σημειώνει ταυτόχρονα ότι προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως η Κέρκυρα.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα προειδοποιεί ότι ένα κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών και μια βόλτα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ειδυλλιακή για τους Αθηναίους και τους τουρίστες.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 23 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.