ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Manpower: Μέτριες οι προοπτικές προσλήψεων-Οι τρεις πιο ελπιδοφόροι κλάδοι

11:14 - 18 Σεπ 2017 | Εργασιακά
Manpower: Μέτριες οι προοπτικές προσλήψεων-Οι τρεις πιο ελπιδοφόροι κλάδοι
Τις προθέσεις των εργοδοτών και τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, το δ’ τρίμηνο 2017, καταγράφει έρευνα της ManPower Group που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν μέτριες προοπτικές προσλήψεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σύμφωνα με την Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup.

Αυτό σε ποσοστά σημαίνει πως το 20% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 11% προβλέπει μείωση και το 66% δεν βλέπει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, πάντως, ανέρχονται σε +15% και πρόκειται για τις ισχυρότερες που έχουν αναφερθεί τα τελευταία εννέα χρόνια. Οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Ακόμα, η έρευνα καταγράφει και τα ακόλουθα στοιχεία:

• Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε τρεις τομείς, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +21% στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, +20% στον τομέα της Γεωργίας και +18% για τον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών.
• Οι πιο επιφυλακτικές Προοπτικές, τη τάξης του +6%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Τουρισμού. 
• Προβλέπεται αξιόλογη αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων και στις δύο περιφέρειες. Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν τον ισχυρότερο ρυθμό προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +15%, ενώ οι Προοπτικές στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +13%.
• Οι εργοδότες των Μεσαίων επιχειρήσεων καταγράφουν τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +26% ενώ και οι εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων προβλέπουν μια δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας Προοπτικές της τάξης του +24%.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.