ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων για τους δασικούς χάρτες

17:01 - 22 Σεπ 2017 | Εργασιακά
Προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων για τους δασικούς χάρτες
Η πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις δασικές υπηρεσίες της χώρας στο έργο των δασικών χαρτών, προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η απόφαση καθορίζει την πρόσληψη από την ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις διευθύνσεις δασών των περιοχών, όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών 70 δασολόγων και 30 δασοπόνων.

Οι 100 αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις διευθύνσεις δασών θα γίνει με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται, ότι με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των κατά τόπους Περιφερειών, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν ήδη προσλάβει με σύμβαση έργου 19 δασολόγους που απασχολούνται στο έργο των δασικών χαρτών.

Όπως έκανε γνωστό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018 - 2019 ώστε να βοηθηθούν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την κύρωση των δασικών χαρτών μέχρι το τέλος του 2019.

Ταυτόχρονα, εργάζεται για να επιτύχει στο άμεσο μέλλον και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες αμέσως μετά θα επιφορτιστούν και με τη δημιουργία του Δασολογίου, αλλά και των λοιπών σημαντικών αντικειμένων που διακονούν για την διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.