ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης εναντίον ΣΕΒ για τα εργασιακά

12:59 - 24 Οκτ 2017 | Εργασιακά
Κορκίδης εναντίον ΣΕΒ για τα εργασιακά
Μιλώντας στην ημερίδα του ΣΕΒ για «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο», ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δεν έκρυψε τις αντιρρήσεις του σχετικά με τις απόψεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων για τα εργασιακά.

"Στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως «η μία και μοναδική λύση». Οι υψηλοί μισθοί και οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θεωρούνται, από την εισήγηση του ΣΕΒ, ότι επηρεάζουν κατά κύριο λόγο αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων", τόνισε για να προσθέσει:

"Ωστόσο, οι πολιτικές «σοκ» που εφαρμόστηκαν στην ελληνική αγορά εργασίας επέφεραν βαθιές απορρυθμίσεις, οι οποίες εκφράστηκαν με εντονότερες ανισότητες στη διανομή του προϊόντος, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και υψηλά ποσοστά ανεργίας".

Σε επιθετικό ύφος είπε ακόμα: «Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΒ για το μοντέλο επιχειρηματικότητας που οραματίζεται με «ολίγον» από εργασιακά, διαπιστώνοντας ότι για άλλη μια φορά επιθυμεί ένα προσχηματικό διάλογο για να δημοσιοποίησει αυτά που έχει ήδη αποφασίσει χωρίς εμάς. Δυστυχώς το πάθημα δεν έγινε ακόμα μάθημα στον ΣΕΒ και από ότι φαίνεται ούτε πρόκειται!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε τέλος ότι "η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι «οι μισθοί ισοδυναμούν με αγοραστική δύναμη και άρα με κατανάλωση». Οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας δημιουργούν πιο παραγωγικούς εργαζόμενους. Άρα, υποστηρίζουμε εξαρχής ότι θα πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπιστεί διαφορετικά".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 24 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.