ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγεφύρωτο το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών στην ΕΕ

17:18 - 02 Νοε 2017 | Εργασιακά
Αγεφύρωτο το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών στην ΕΕ
Αγεφύρωτο παραμένει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ΕΕ, με τις γυναίκες να πληρώνονται κατά 16,3 % λιγότερο από τους άντρες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν σήμερα, Πέμπτη, Ημέρα ισότητας των αμοιβών.

«Η ισότητα των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της ίσης αμοιβής για άνδρες και γυναίκες αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες εργάζονται για δύο μήνες το χρόνο δωρεάν σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη και απαράδεκτη αδικία στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» δήλωσαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και οι επίτροποι Μαριάν Τίσεν και Βιέρα Γιούροβα.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων.

«Πρέπει επειγόντως να σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά αυτό το επίμονο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει τις γυναίκες και τις κοινωνίες μας σε πολλά άλλα θέματα: Οι γυναίκες εξακολουθούν να τείνουν να εργάζονται σε τομείς χαμηλής αμοιβής και να υποεκπροσωπούνται σε διευθυντικές θέσεις. Επίσης, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά στα οποία η μόνη πηγή εισοδήματος είναι γυναίκες είναι περισσότερο εκτεθειμένα στη φτώχεια, συμπεριλαμβανομένων της παιδικής φτώχειας και των επακόλουθων μειονεκτημάτων.

» Το μισθολογικό χάσμα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Πρόσφατες αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης υπογραμμίζουν το ενίοτε εχθρικό περιβάλλον εργασίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, με προφανείς συνέπειες για την επαγγελματική τους εξέλιξη και ευημερία» ανέφεραν οι επίτροποι.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:28 - 02 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.