ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

15:55 - 30 Νοε 2017 | Εργασιακά
Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
«Η καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας είναι κομβική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης. Κι αυτό είναι μόνο ένα βήμα, από τα πολλά που πρέπει ακόμη να γίνουν, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου στο φθινοπωρινό Φόρουμ του Ινστιτούτου για την Οικονομική και την Κοινωνική Έρευνα (WSI) του Ιδρύματος «Hans Boeckler» στο Βερολίνο.

Επισήμανε την ανάγκη ενός νέου «New Deal» προσθέτοντας ότι «η επίθεση σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι ένα γεγονός που δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε τα χρόνια προ κρίσης με νοσταλγία».

«Είναι αναγκαίο» τόνισε «να δουλέψουμε στη βάση μιας στρατηγικής που θα καθιστά ορατούς αυτούς που και σήμερα αλλά και χθες ήταν 'αόρατοι', και μέσα από την προστασία της εργασίας τους να τους καταστήσουμε δυναμικούς φορείς των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων, πρωταγωνιστές του μέλλοντός μας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Η συστηματική μας επικέντρωση στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και στα φαινόμενα της παραβατικότητας ανέδειξε κάτι κομβικό: ότι δεν είναι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά πρωτίστως οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αυτές που εφαρμόζουν πρακτικές 'αόρατης' ή επισφαλούς εργασίας.

» Άρα η κατανόηση της παραβίασης των κοινωνικών δικαιωμάτων δεν αφορά περιθωριοποιημένες ομάδες, αλλά αφορά τον πυρήνα της κοινωνίας. Γι' αυτό πρέπει να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη τόλμη σε επαναστατικές παρεμβάσεις υπέρ αυτών που δεν έχουν φωνή, των νέων, των επισφαλώς εργαζομένων, των μεταναστών».

«Είναι αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις», πρόσθεσε, «που μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές, που θα μας επιτρέψουν να ανανοηματοδοτήσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα πρωτίστως ως πολιτικά δικαιώματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.