ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Manpower: Μέτριες οι προθέσεις προσλήψεων για τα α' τρίμηνο 2018

14:02 - 12 Δεκ 2017 | Εργασιακά
Manpower: Μέτριες οι προθέσεις προσλήψεων για τα α' τρίμηνο 2018
Μέτριες προθέσεις προσλήψεων για το α’ τρίμηνο του 2018 καταγράφεται μεταξύ των ελλήνων εργοδοτών, σύμφωνα με την έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +13%. Τα σχέδια προσλήψεων εμφανίζονται αποδυναμωμένα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά σημειώνουν βελτίωση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ανά δραστηριότητα

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν κατά το α’ τρίμηνο του 2018.

Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +21%.

Οι εργοδότες του τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου και Ύδρευσης αναμένουν αισιόδοξο ρυθμό προσλήψεων, καταγράφοντας Προοπτικές της τάξης του +17%, ενώ Προοπτικές της τάξης του +13% καταγράφονται στον τομέα της Γεωργίας, τον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και τον τομέα του Δημοσίου και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Οι εργοδότες του τομέα του Τουρισμού καταγράφουν τις πιο επιφυλακτικές προθέσεις προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +2%.

 

προοπτικές απασχόλησης

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα σχέδια προσλήψεων αποδυναμώνονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντική είναι η αύξηση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των Κατασκευών.

Οι εργοδότες του τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις αναφέρουν μείωση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι Προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 6 και 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα της Γεωργίας και τον τομέα του Τουρισμού, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι προοπτικές προσλήψεων βελτιώνονται στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, όπου οι εργοδότες αναφέρουν αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σημαντική αύξηση, 25 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται από τους εργοδότες του τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα της Μεταποίησης καταγράφουν βελτίωση 9 ποσοστιαίων μονάδων, και οι Προοπτικές εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των Κατασκευών και στον τομέα του Δημοσίου και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Στο μεταξύ, οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται σε τρεις τομείς, και ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας, με μείωση 5 ποσοστιαίων μονάδων.

anakatigoria

Ανά μέγεθος οργανισμού

Αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων αναμένονται και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού κατά το α’ τρίμηνο του 2018. Οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων καταγράφουν τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων, με αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, που ανέρχονται σε +31%.

Οι εργοδότες στις μεσαίες επιχειρήσεις αναμένουν σταθερή αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, με Προοπτικές της τάξης του +16%, ενώ οι Προοπτικές που καταγράφουν οι εργοδότες στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι της τάξης του +12% και +3%, αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 12 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.