ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναπροσλήφθηκαν εργαζόμενοι που απολύθηκαν γιατί δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

16:28 - 11 Ιαν 2018 | Εργασιακά
Επαναπροσλήφθηκαν εργαζόμενοι που απολύθηκαν γιατί δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων
Επαναπροσλήφθηκαν οι δύο απολυμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι εκβιάστηκαν από τον εργοδότη τους, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε, με την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των καταγγελιών δύο εργαζομένων σχετικά με εκβιασμό του εργοδότη, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δύο εργαζόμενοι, κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

Το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η παρέμβαση του Σώματος είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη.

Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.