ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στη μαύρη τρύπα της αδήλωτης εργασίας

08:45 - 20 Μαρ 2018 | Εργασιακά
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στη μαύρη τρύπα της αδήλωτης εργασίας
Η «μαύρη εργασία» παραμένει η βασικότερη πρόκληση για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φώς της δημοσιότητας η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Going for Growth».

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του αναφέρει ότι «η αντιμετώπισή της μαύρης εργασίας απαιτεί μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την μείωση των φορολογικών βαρών στην εργασία των χαμηλά αμειβομένων, στους οποίους αυτή παραμένει υψηλή».

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Τουρκία αλλά και η Ιταλία, όπου η μαύρη εργασία παραμένει σημαντική πρόκληση και τροχοπέδη στην προώθηση της δίκαιης ανάπτυξης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση τονίζεται πως η Ελλάδα εφάρμοσε μεγάλα προγράμματα για να ενισχύσουν την κοινωνική προστασία, όπως για παράδειγμα το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενισχύοντας την υποδομή για τον εντοπισμό των δικαιούχων νοικοκυριών και τη μεταβίβαση πόρων.

Ο ΟΟΣΑ συμπληρώνει όμως ότι στην χώρα μας, η κάλυψη των ανέργων μέσω επιδομάτων είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση, η κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει ένας άνεργος αμέσως μετά την απόλυσή του φτάνει στο 42% αυτού που είχε ως εργαζόμενος.

Αλλά και 60 μήνες μετά την απόλυσή του ο μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα λαμβάνει ελάχιστο εισόδημα από επιδόματα, έναντι του 46,9% κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.

c75b0300bcd2433a9536bc93c7b6cbcc 1

Τελευταία τροποποίηση στις 09:37 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.