ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο δράσης για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση

14:47 - 07 Μαϊ 2018 | Εργασιακά
Σχέδιο δράσης για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση
«Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον συντονισμό από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπέβαλε το σχέδιο δράσης της “Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση” για το 2018, το οποίο και εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Αυτό τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη στο «Digital Economy Forum 2018» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, με θέμα: «Ψηφιακή Ελλάδα – Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη με την έγκριση αυτή  «η Ελλάδα γίνεται το 19ο μέλος του Digital Skillsand Jobs Coalition στην Ευρώπη, καθώς υπογράφεται το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση των δράσεων, στις οποίες ο ρόλος του ΣΕΠΕ είναι καθοριστικός.»

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών προγραμματίζεται ήδη στην Περιφέρεια Ηπείρου η εναρκτήρια εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τόσο οι επιμέρους δράσεις, όσο και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Digital Opportunities.

«Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν είναι στέρεες. Κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση και διασφαλίζουν ότι δεν θα γυρίσει η χώρα ποτέ πίσω. Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό με δεδομένο ότι οι αλλαγές που επιχειρούμε εδράζονται στον παράγοντα “άνθρωπος”» ανέφερε σχετικά και προσέθεσε αναφερόμενη στον αρχηγό της ΝΔ:

«Έτσι και οι μεταρρυθμίσεις μας στη Δημόσια Διοίκηση είναι πολλές και σημαντικές, είναι ανθρωποκεντρικές και αναπτυξιακές ταυτόχρονα.

Όταν κάποιες φορές στις τοποθετήσεις μου ανατρέχω στο παρελθόν ασκώντας κριτική, σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το κάνω κοιτάζοντας μπροστά.

Άκουσα όμως τον Πρόεδρο της ΝΔ, στην τοποθέτησή του το πρωί, να μιλά για παθογένειες του παρελθόντος, όσον αφορά στα ψηφιακά έργα.

Θα μπορούσε να είναι πειστικός, αν στοιχειωδώς είχε κάνει αυτοκριτική.

Γιατί, έχει σημασία να μην ξεχνάμε, να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος.

Η χώρα, λοιπόν, έχει ανακτήσει χαμένο έδαφος και βάζει βάσεις για το μέλλον.

Κυρίες και κύριοι,

Τα προβλήματα στον κρατικό μηχανισμό τα ζήσατε όλοι διαχρονικά.»

Γιωργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.