ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των φροντιστηριακών καθηγητών

09:35 - 28 Ιουν 2018 | Εργασιακά
Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των φροντιστηριακών καθηγητών
Με βάση τις ημέρες και όχι τις ώρες απασχόλησης θα γίνεται ο υπολογισμός των ενσήμων των καθηγητών που διδάσκουν λίγες ώρες σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, δίνεται λύση στο πρόβλημα των ασφαλιστικών ημερομισθίων  των καθηγητών.

Σύμφωνα με νομοθετικές διατάξεις του 2016 και του 2017 το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους απασχόλησης καθορίστηκε στις 21 διδακτικές ώρες κατ’ αντιστοιχία με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο η χθεσινή απόφαση παρεμβαίνει στο ασφαλιστικό καθεστώς των καθηγητών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που απασχολούνται με λιγότερες από 21 ώρες την εβδομάδα, διευκρινίζοντας πως στις περιπτώσεις των καθηγητών με μειωμένο ωράριο, για τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης ανά μήνα, θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του τ. ΙΚΑ.

Πλέον όσοι αμείβονται με περισσότερα από 277 ευρώ το μήνα, θα ασφαλίζονται για όσες ημέρες εργάζονται, ανεξάρτητα από τις ώρες κατά τις οποίες διδάσκουν την ημέρα. Ενώ τέλος αν κάποιος εργάζεται με πλήρες ωράριο, αλλά λιγότερες ημέρες (εκ περιτροπής εργασία), στην περίπτωση που εργάζεται έως 2 ημέρες του αναγνωρίζονται όσες πραγματικά ημέρες εργάστηκε. Αν εργάζεται από 3 ημέρες και πάνω, τότε του αναγνωρίζεται μια ημέρα επιπλέον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.