ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινή επιστολή εργοδοτών στην Αχτσιόγλου

17:08 - 03 Ιουλ 2018 | Εργασιακά
Κοινή επιστολή εργοδοτών στην Αχτσιόγλου
Tην απόσυρση της διάταξης που ρυθμίζει τα θέματα των εργολαβιών και υπεργολαβιών ζητούν σε κοινή επιστολή προς προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ).

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι οι διατάξεις, αντί να προσδιορίζουν ρητά και αυστηρά το πεδίο εφαρμογής τους, παραπέμπουν σε κάθε μορφή συμβάσεις έργου, άρα σχεδόν σε κάθε μορφή συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

«Αυτό δημιουργεί πολλά και ποικίλα προβλήματα στις επιχειρήσεις, καθώς στρεβλώνει σε μεγάλο βαθμό το επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο όχι μόνο δεν μετατρέπεται σε φιλικό για τις επενδύσεις, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον με πρόσθετα κόστη. Σε καμία περίπτωση, μάλιστα, δεν διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία τής αγοράς εργασίας, ούτε βελτιώνει το επίπεδο προστασίας των εργαζομένων» τόνιζουν.

Οι τέσσερις φορείς ζητούν την απόσυρση της διάταξης και τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας «για εποικοδομητική συνεργασία και ειλικρινή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους πριν την εκ νέου κατάθεση μίας λειτουργικής διάταξης, η οποία αφενός προστατεύει εν τοις πράγμασι τον εργαζόμενο από παραβατικές συμπεριφορές, αφετέρου δεν επιβαρύνει ανώφελα τον εργοδότη με πρόσθετα διοικητικά και μισθολογικά βάρη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.