ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης (πίνακας)

12:30 - 11 Ιουλ 2018 | Εργασιακά
Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης (πίνακας)
Η Ετήσιας Διεθνής Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup αποκαλύπτει το γεγονός ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες δυσκολεύονται να καλύψουν πολλές θέσεις εργασίας. Με την ανεργία στα ύψη ασφαλώς και προκαλεί εντύπωση το ότι 6 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν πως δεν βρίσκουν το κατάλληλο προσωπικό.

Η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (27%), τεχνικών δεξιοτήτων (25%), διαθέσιμων υποψηφίων (17%), η προσδοκία υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη (12%) και η έλλειψη προσωπικών δεξιοτήτων (7%) καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

Σε ποιες κατηγορίες επαγγελματιών παρουσιάζονται, όμως, τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ιδού οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης για το 2018

ergasia

Για ένατη συνεχή χρονιά οι εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων στον τομέα των «Επαγγελματιών Πωλητών», ενώ ακολουθεί η ειδικότητα των «Τεχνικών», η οποία βρισκόταν στην 6η θέση της κατάταξης το 2016. Την 3η θέση καταλαμβάνουν οι «Εξειδικευμένοι Τεχνίτες», ειδικότητα που βρισκόταν στην 3η θέση της κατάταξης το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδικότητα των «Επαγγελματιών Υγείας» καθώς και οι Εξειδικευμένοι Υπάλληλοι Γραφείου εισέρχονται για πρώτη φορά στη λίστα των 10 θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα. Συγκριτικά με τη λίστα των 10 θέσεων του 2016, εκτός κατάταξης βρίσκεται η ειδικότητα που αφορά στο «Προσωπικό για τον χώρο Εστίασης και Ξενοδοχείων», καταλαμβάνοντας την 8η θέση για το 2016.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στην κορυφή των θέσεων που οι εργοδότες δυσκολεύονται περισσότερο να καλύψουν, βρίσκονται οι «Εξειδικευμένοι Τεχνίτες». Οι «Επαγγελματίες Πωλητές» παραμένουν δυσεύρετοι, καταλαμβάνοντας φέτος τη 2η θέση, ενώ στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίζονται οι «Πτυχιούχοι Μηχανικοί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.