ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερβεσός: Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες για μείωση ασφαλιστικών εισφορών

19:31 - 09 Σεπ 2018 | Εργασιακά
Θετικά αποτιμούν οι δικηγόροι της Αθήνας της εξαγγελίας Τσίπρα για μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αλλά περιμένουν και την άμεση υλοποίησή τους.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Βερβεσός, σε δήλωσή του αναφέρει ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

«Οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν δικαίωση τόσο των διεκδικητικών όσο και δικαστικών αγώνων του δικηγορικού σώματος. Υπενθυμίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεως ακυρώσεώς μας για την αντισυνταγματικότητα του ν. 4387/2016. Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών. Τη θεωρούμε ως το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας».

Παράλληλα, ο ΔΣΑ τονίζει ότι «ο ισχύων ασφαλιστικός νόμος, αναμφίβολα, επιβάρυνε δυσβάστακτα τον ελεύθερο επαγγελματία δικηγόρο και σε συνδυασμό με τις φορολογικές ρυθμίσεις, οδήγησε, επί της ουσίας, σε δήμευση του εισοδήματός του. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί αναγκαιότητα για την επαγγελματική μας επιβίωση. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας  για την αναμόρφωση του ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 09 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.