ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα νέα δεδομένα για τις πληρωμές των επιδοτήσεων

13:45 - 16 Οκτ 2018 | Εργασιακά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα νέα δεδομένα για τις πληρωμές των επιδοτήσεων
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, οι αγρότες είναι πιθανό να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ωστόσο αν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα της τελευταίας στιγμής οι πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Οι αγρότες θα εισπράξουν το 70% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή περίπου το 50% της συνολικής επιδότησης που εισπράττουν, με το υπόλοιπο ποσό να καταβάλλεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Συνολικά σε επίπεδο χώρας θα δοθούν περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2018.

Στα µέσα ∆εκεµβρίου, και µέχρι τις 14 ∆εκέµβρη, αναµένεται να πιστωθούν στους λογαριασµούς των δικαιούχων η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αµέσως µετά –όπως έγινε και πέρυσι- δροµολογείται αρµοδίως η πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2018. Σηµειωτέον ότι µέχρι το τέλος του έτους, στόχος του Οργανισµού Πληρωµών είναι να έχουν κλείσει και όλες οι εκκρεµότητες από τα προηγούµενα έτη.

Μάλιστα, αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης µε την ανάληψη του υπουργική θώκου, λέγοντας ότι «µέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκόπηση ανειληµµένων υποχρεώσεων των ετών 2013-2015, αλλά και των αντίστοιχων για παλιά προγράµµατα όπως Βιολογικά και ∆ασώσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.