ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθήνα: Η χειρότερη πόλη παγκοσμίως για να βρει κάποιος δουλειά

18:52 - 22 Νοε 2018 | Εργασιακά
Αθήνα: Η χειρότερη πόλη παγκοσμίως για να βρει κάποιος δουλειά
Μπορεί η Ελλάδα πρόσφατα να κέρδισε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ανακηρύχτηκε “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018”, ωστόσο κατατάσσεται τελευταία ανάμεσα σε 100 πόλεις με βάση τις ευκαιρίες που προσφέρει για να βρει κάποιος δουλειά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία Movinga, με άριστα το 10 το σκορ της Αθήνας έφτασε το 3,79. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Βοστόνη, με 6,82, ακολουθεί το Μόναχο με 6,81 και το Κάλγκαρι του Καναδά με 6,79 βαθμούς. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται Αμβούργο, Στουτγάρδη, Λονδίνο και Σιγκαπούρη.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τρεις τομείς - κλειδιά: την οικονομική ισχύ για τις νεοσύστατες και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, το βιοτικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του διαθέσιμου εισοδήματος και των παροχών υγειονομικής περίθαλψης, και την ένταξη των νέων, των γυναικών και των επαναπατρισμένων στο εργατικό δυναμικό.

Η Αθήνα συγκεντρώνει χαμηλό σκορ όσον αφορά στην οικονομική της δύναμη και τις ευκαιρίες για μετανάστες και νέους, αλλά κινείται σε καλύτερα επίπεδα γύρω από τις ευκαιρίες για τις γυναίκες και το βιοτικό επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:01 - 22 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.