ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνας πληρωμών ο Δεκέμβρης - Ποιοι παίρνουν ανάσα;

11:11 - 15 Δεκ 2018 | Εργασιακά
Μήνας πληρωμών θα είναι για πολλά νοικοκυριά ο Δεκέμβριος, καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου, οι επικουρικές συντάξεις, η έκτη δόση του επιδόματος του Παιδιού για το 2018 , το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης , το Δώρο Χριστουγέννων για το 2018 αλλά και το επίδομα θέρμανσης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο:

1. Συντάξεις Ιανουαρίου 2019

-Οι Φορείς του ΟΑΕΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου

-Ενώ οι υπόλοιποι φορείς και το Δημόσιο καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου

2. Οι επικουρικές συντάξεις

Οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν την Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους

3. Η έκτη δόση του επιδόματος του Παιδιού

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ την έκτη δόση τουεπιδόματος παιδιού για το 2018 στους δικαιούχους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, πρόκειται για την τελευταία δόση που αντιστοιχεί στο δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος θα πληρωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των εορτών.

Όσοι ακόμα δυνητικά δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2018 έχουν χρονικό περιθώριο έως και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 23.59 να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ώστε να συμπεριληφθούν στις πληρωμές της 21ης Δεκεμβρίου.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 έχουν γίνει τεχνικές τροποποιήσεις για να αντιμετωπιστούν ειδικές κατηγορίες πληθυσμού:

- Φοιτητές από μετεγγραφή που δεν έχουν την προηγούμενη ακαδημαϊκή ταυτότητα θα μπορούν να επισυνάπτουν βεβαίωση.

- Δίνεται η δυνατότητα στο ενήλικο ορφανό από δύο γονείς να υποβάλει αίτηση. Εφόσον η αίτηση γίνεται από επίτροπο, θα μπορεί να προσθέσει τον εαυτό του και εξαρτώμενο τέκνο.

- Πολίτες τρίτης χώρας, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες κ.α. για τους οποίους δεν διασταυρώνεται η άδεια διαμονής, θα μπορούν να επισυνάπτουν την άδεια διαμονής.

- Πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων έληξε η άδεια διαμονής θα μπορούν να επισυνάπτουν βεβαίωση ανανέωσης άδειας διαμονής.

Περιπτώσεις δικαιούχων με παιδιά από μετεγγραφές , που πληρώθηκαν προηγούμενη δόση αλλά όχι την 5η δόση, στην προσεχή εκκαθάριση θα επανεξετασθούν ώστε να πληρωθούν. Όσοι υποβάλουν αίτηση μετά την 21η Δεκεμβρίου και έως την 31η Δεκεμβρίου και δικαιούνται το επίδομα παιδιού θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή του 2019.

4. Η πληρωμή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" (ΚΕΑ) των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου .

Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 625.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

5 Δώρο Χριστουγέννων

Μέχρι την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο των Χριστουγέννων σε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης,

6. Επίδομα Θέρμανσης

Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επιπλέον ποσό για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά που το έλαβαν πέρυσι, ενώ την ίδια περίοδο θα ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής σεζόν. Το νέο επίδομα θα χορηγηθεί με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ωστόσο, θα είναι αυξημένο, καθώς το ποσό της επιδότησης από τα 12,5 λεπτά το λίτρο εξετάζεται να διαμορφωθεί στα 15 ή 20 λεπτά το λίτρο.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι θα δουν το ποσό να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Επίσης, καταβλήθηκαν τα αναδρομικά των 330.000 ενστόλων, πανεπιστημιακών, δικαστικών λειτουργών, γιατρών του ΕΣΥ και όσων ανήκουν στις κρατικές ορχήστρες και τη Λυρική Σκηνή, που έφτασαν συνολικά τα 820 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.