ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 10 περιζήτητες ικανότητες που αναζητούν οι εργοδότες το 2019

09:00 - 09 Ιαν 2019 | Εργασιακά
Οι 10 περιζήτητες ικανότητες που αναζητούν οι εργοδότες το 2019
Τις 10 πιο περιζήτητες ικανότητες που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος συγκέντρωσε το LinkedIn για το 2019.

Με αφορμή την κρίση που περνά η αμερικανική αγορά, μια κρίση που αναφέρεται και στο «χάσμα δεξιοτήτων», το LinkedIn συγκέντρωσε τις πιο απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος το 2019.

 

Σε δημοσίευμα του CNBC, αναφέρεται ότι εταιρείες μεγαθήρια, όπως η Google και η Apple δεν ενδιαφέροντα πια αποκλειστικά για τα πτυχία πανεπιστημίων και κολλεγίων αλλά δίνουν βάση στις δεξιότητες «Οι δεξιότητες πραγματικά έχουν σημασία» λέει η Janelle Gale, Αντιπρόεδρος του ανθρώπινου δυναμικού του Facebook και συνεχίζει λέγοντας ότι «Πιστεύουμε πραγματικά ότι οι δεξιότητες τοποθετούνται πάνω ​​από την εμπειρία».

 

Το LinkedIn ανέλυσε πρόσφατα εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για να καθορίσει ποιες δεξιότητες χρειάζονται περισσότερο οι επιχειρήσεις το 2019.

 

 

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους τόσο με «soft» (διαπροσωπικές - επικοινωνιακές) δεξιότητες όσο και με «hard» (τεχνικές) δεξιότητες.

 

Στη λίστα με τις πέντε βασικότερες «soft skills» ανήκουν:

 

5. Διαχείριση χρόνου

4. Προσαρμοστικότητα

3. Συνεργασία

2. Πείσμα

1. Δημιουργικότητα

 

Αντίστοιχα στις πιο απαιτητικές «hard skills» συγκαταλέγονται:

 

5. Σχεδιασμός UX ή σχεδιασμός πολλαπλών εξαρτημάτων

4. Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

3. Αναλυτικός τρόπος σκέψης

2. Τεχνητή Νοημοσύνη

1. Cloud Computing

 

Σύμφωνα με τον Paul Petrone, εκπρόσωπο του LinkedIn Learning, ο φετινός κατάλογος αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στις προτεραιότητες των εργοδοτών «Είναι ενδιαφέρον ότι οι νέες δεξιότητες που προστέθηκαν σχετίζονται με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά: Μεταξύ των «soft» δεξιοτήτων, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα εντάχθηκαν στον κατάλογο για πρώτη φορά και μεταξύ των «hard» δεξιοτήτων, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού ήταν μια νέα προσθήκη».

 

«Οι εργοδότες αναγνωρίζουν τη σημασία της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και αυτά που η τεχνολογία δεν μπορεί να κάνει: η σύνδεση με άλλους ανθρώπους, η σκέψη έξω από τα συνηθισμένα και η γρήγορη προσαρμοστικότητα μπορούν να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 09 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.