ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρόπουλος: Εντός Απριλίου τα πρώτα θεραπευτικά αποτελέσματα του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου

18:11 - 07 Μαρ 2019 | Εργασιακά
Πετρόπουλος: Εντός Απριλίου τα πρώτα θεραπευτικά αποτελέσματα του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου
H ηλεκτρονική κάρτα που έρχεται να αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας είναι «μία καινοτομία που είχαμε υποσχεθεί, ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη.

Ολοκληρώνεται μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ σε καλή συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, για να μην πηγαίνουν οι πολίτες στις ουρές να σφραγίζουν βιβλιάρια», είπε ο υφύπ. Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος στον 105,5 Στο Κόκκινο.

 

Πλέον, «η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) διασυνδέει τα συστήματα των εισφορών, φαίνεται ότι είναι ενήμερος για να έχει ασφαλιστική ικανότητα ο κάθε ασφαλισμένος, προκειμένου να έχει πλήρη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη».

 

«Το ηλεκτρονικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου εμπεριέχει όλα τα στοιχεία, παθήσεις, ιατροφαρμακευτικές αγωγές», το ιστορικό που κάποιος πλέον θα μπορεί να βλέπει αμέσως, προσέθεσε, «κάτι που βοηθάει και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την δουλειά του γιατρού θα μπορεί να συνταγογραφεί, γνωματεύει, κτλ.», προσέθεσε και μέσα στον επόμενο μήνα, «θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της καλής λειτουργίας αυτού του συστήματος και από οικονομική και από θεραπευτική άποψη».

 

Για την ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ως 120 δόσεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «πολιτική μας βούληση είναι η ευρύτερη δυνατή εφαρμογή, ώστε να διευκολύνουμε τους οφειλέτες  και τους ασφαλισμένους να πάρουν σύνταξη» και θύμισε ότι είναι προϋπόθεση να εξυπηρετούν κανονικά τις οφειλές τους για το 2019, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές ως το τέλος του 2018, «από εκεί και πέρα, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, δεν "συγχωρείται" η μη καταβολή εισφορών. Είναι ήδη σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορούν να πληρώνονται δεν υπάρχει δικαιολογία», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι εισφορές είναι λιγότερες κατά 1,7 δισ. ευρώ μέσα σε μία τριετία για τους ελεύθερους επαγγελματίες (500 εκατ. ευρώ λιγότερα το 2017, 500 εκατ. ευρώ λιγότερα το 2018, 700 εκατ. ευρώ λιγότερες το 2019).

 

Τέλος, για τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι θα γίνουν «εγκαίρως, ώστε πριν τις 13 Μαΐου που είναι η αρχή ισχύος του ν. 4287/2016 να έχει ανασταλεί η σχετική διάταξη» που προέβλεπε ότι δεν καταβάλλονται για δικαιούχους κάτω των 55 ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.